Menu
Geen producten gevonden

De rijk bloeiende Agastache ‘Blue Fortune’

De rijk bloeiende Agastache ‘Blue Fortune’

Met de blauwbloeiende aren is deze dropplant een opvallende, mooie borderplant, die bovendien heel aangenaam ruikt bij aanraking.

Wat zijn de kenmerken van Agastache ‘Blue Fortune’?

Agastache ‘Blue Fortune’ heeft als bijzondere eigenschap dat de tuinplant naar drop ruikt, als je hem aanraakt.Daarom wordt hij ook wel ‘Dropplant’ of ‘Anijsplant’ genoemd. De Agastache behoort tot de muntfamilie en is ook bruikbaar als kruid voor thee en in salades.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De bloemen zijn geliefd bij vlinders, bijen en andere insecten aan. In combinatie met andere vaste planten (bv Lavendel, Achillea, Hibiscus en Pennisetum) zorgt ‘Blue Fortune’ voor een mooie afwisseling in de border. De opgaande groeiwijze en de aarvormige, violetblauwe bloeiwijze zijn vooral kenmerkend. De bloemen zijn buisvormig en staan van juli tot in september aan de tuinplant. De uitgebloeide aren zijn in de winter ook nog decoratief aan de 80 - 120 cm hoge tuinplant. Agastache ‘Blue Fortune’ is een soort die zichzelf niet uitzaait.

Hoe plant u Agastache ‘Blue Fortune’?

Tuinplantenwinkel levert Agastache ‘Blue Fortune’ in potjes van 9 x 9 cm. Als u er meer bij elkaar wilt zetten, reken dan op 5 planten per vierkante meter. Geef deze tuinplant een droge, lichte standplaats; bij voorkeur in de zon. Elke humusrijke tuingrond is geschikt, mits deze niet te nat is.

Als u bepaald heeft waar de plantjes komen te staan, moet de grond vooraf eerst goed doorlaatbaar gemaakt worden. Zorg daarbij dat er geen harde lagen meer inzitten. Graaf daarna plantgaten, die net iets groter dan de potjes zijn. Om het aangroeien te bevorderen mengt u wat aanplantgrond door de aarde in de gaten. Dompel de plantjes met pot en al even onder in een emmer water, verwijder vervolgens de potjes en plaats ze in de plantgaten. Vul de gaten op met de omliggende aarde en druk die stevig met de hand aan. Geef de jonge plantjes in het begin nog wat water. Maar zodra deze tuinplanten het gaan doen, is dat niet meer nodig.

Hoe moet u Agastache ‘Blue Fortune’ snoeien en onderhouden?

Deze dropplant is goed winterhard mits de grond in de wintermaanden niet te nat is. Om geen risico op bevriezing te hebben raden we de plant te beschermen door afgevallen bladeren, stro of dennentakken rond de wortels aan te brengen. Vroeg in het voorjaar, als de vorst voorbij is, knipt u de aren en het afgestorven loof helemaal tot de grond terug. De plant zal dan opnieuw uitlopen. Geef eventueel wat extra voeding in het voorjaar. Verder is er geen onderhoud noodzakelijk.

Dropplant kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De paarse aren staan bezaait met lipbloemige bloemen die één voor één uit de toorts schuiven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.