Menu
Geen producten gevonden

Een Rhododendron met een Japans tintje: De Azalea ‘Anouk’

Een Rhododendron met een Japans tintje: De Azalea ‘Anouk’

Met de Azalea ‘Anouk’ zorgt u al vroeg in het jaar voor een kleurrijke tuin. De heester blijft laag en is bovendien wintergroen. Onderhoud is daarnaast simpel en gemakkelijk, wat wilt u nog meer?

Wat zijn de kenmerken van Rhododendron azalea ‘Anouk’?

De Rhododendron familie bestaat wel uit 800 soorten, Rhododendron azalea ‘Anouk’, ook wel Japanse azalea genoemd, stamt daar rechtstreeks vanaf. Japanse azalea is een verzamelnaam voor een groep rododendrons die van nature in Japan groeien. Het zijn allen compact groeiende planten met een rijke bloei in het voorjaar. rhododeRhododendron azalea ‘Anouk’ bloeit in de maanden april/mei prachtig met lichtroze bloemen, die mooi afsteken tegen de donkergroene blaadjes. De struik is wintergroen en heeft dus ook blad in de winter. Een deel van het blad wordt door de azalea in de winter afgestoten om plaats te maken voor het nieuwe blad in het voorjaar.


 Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Wanneer u voor een kleinere tuinplant wilt kiezen, is deze zeker een aanrader. Ze groeien namelijk langzaam en compact. Ook in een pot op het balkon of het terras kan deze tuinplant prima dienst doen.

Hoe plant u Rhododendron azalea ‘Anouk’?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Rhododendron azalea ‘Anouk’ in een pot waardoor ze het hele jaar door te planten is. Als u gaat planten moet u er rekening mee houden dat deze volgroeide tuinplant ongeveer 50 cm wordt. Wij adviseren drie planten per vierkante meter, als u er meer bij elkaar wilt zetten.

Geef deze rhododendron liefst een wat beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Een humusrijke vochthoudende bodem, zoals bij bossige grond, is het meest geschikt. Maak altijd eerst de grond goed los; zorg dat er geen harde lagen inzitten. Al u bepaald heeft, waar de tuinplant geplant moet worden, graaft u daar een plantgat, net iets groter dan de kluit in de pot. Voeg tuinturf toe, dit stimuleert de aangroei en zorgt voor een zurige bodem. Dompel ‘Anouk’ met pot en al even onder in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol kunnen zuigen, verwijder vervolgens de pot en zet de plant in het plantgat. Dat vult u verder op met omliggende aarde. Druk met beide handen de grond stevig aan en geef flink water. Herhaal dit en zorg dat deze tuinplant niet uitdroogt. Zeker in de eerste jaren is het verstandig om de plant regelmatig te controleren opdat ze niet verdroogd.

Hoe moet u Rhododendron azalea ‘Anouk’ snoeien en onderhouden?

Rododendrons zijn over het algemeen gemakkelijke tuinplanten die wel een zekere verzorging nodig hebben.

Hierbij gaat het dan vooral om de bodem, waarin de tuinplant staat. Die moet voldoende vocht kunnen bevatten en een lage zuurgraad. Voor de humus in de bodem zorgt de beplanting in de tuin als regel zelf met onder andere afgevallen bladeren; die houden verdamping tegen en zorgen daarmee dat de grond vocht vast houdt. We noemen een dergelijk bladerdek van afgevallen bladeren een mulchlaag. Verwijder daarom afgevallen bladeren rond de wortels niet.

Verder is het belangrijk om de zuurgraad van de grond op peil te houden door regelmatig turf te strooien en een weinig te bemesten. Deze tuinplant wortelt oppervlakkig, wees daarom voorzichtig als u rond de plant gaat harken of wieden. Wanneer u Rhododendron azalea ‘Anouk’ in een pot plant, dan is het ook hier belangrijk dat de plant genoeg water en af en toe wat turfstrooisel krijgt. Verplant de tuinplant ook eens in nieuwe aarde en een wat grotere pot. Snoeien doet u alleen om hem in vorm te houden, het beste kort na de bloeiperiode.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Azalea 'Anouk' hebben een helderroze kleur. De bloei is een van de eerste onder de Japanse azalea's.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.