Menu
Geen producten gevonden

Grote geurende rozen van de Rosa Just Joey

Grote geurende rozen van de Rosa Just Joey

De zeer aangename geur en een warme zalmoranje kleur maken ‘Just Joey’ tot een plaatje. Een klassieke roos zonder klassiek te zijn.

Wat zijn de kenmerken van Rosa ‘Just Joey’?

Rozen worden al duizenden jaren gekweekt. Ze staan symbool voor de liefde en hebben daardoor een grote aantrekkingskracht op velen. Dat is ontstaan door een lange geschiedenis al vanaf de Griekse oudheid. Toen werd de roos geassocieerd met de Griekse godin Aphrodite, godin van de liefde. Niet alle rozen voldoen aan het plaatje maar de ‘Just Joey’ heeft wel alles wat van een roos verwacht wordt.

De Rosa ‘Just Joey' is een speciale roos in het assortiment van tuinplantenwinkel.nl. De grote, zalmoranje bloemen zijn enorm en verschijnen alleen of met een aantal bij elkaar bovenaan stevige stengels. Ze zijn uitstekend te gebruiken als snijroos. Daarbovenop geuren ze ook nog eens zeer aangenaam. Ook de bloembladeren zijn goed te drogen en blijven nog lang hun geur houden.

Rosa ‘Just Joey’ is een grootbloemige roos. Grootbloemige rozen worden ook wel ‘Theehybriden’ (theeroos) genoemd. Deze rozensoort bloeit van juni tot in het najaar. De volgroeide roos wordt 80 cm hoog. Wanneer u een aantal planten bij elkaar wilt zetten, adviseren wij 3 rozen per m2. Ook solitair in de border tussen de andere tuinplanten zal ‘Just Joey’ in uw tuin prachtig staan. De bloemkleur van deze roos combineert heel mooi met paarsbloeiende planten zoals de lavendel. U vindt bij Tuinplantenwinkel.nl ook nog andere soorten grootbloemige rozen in de online selectie: Rosa ‘Ingrid Bergmann’, ‘Dame de Coeur, ‘Queen Elizabeth’, ‘Nostalgie’ en de ‘Black Baccara’.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Rosa ‘Just Joey’?

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u al uw rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat u ze het hele jaar kunt kopen en planten. U kunt Rosa ‘Just Joey’ in een perk aanplanten, maar een enkele rozenstruik is ook een plaatje op zich. De roos doet het op vrijwel elke soort grond. Een goede voedzame bodem is wel een pré. Een (half)zonnige plek in de tuin is een voorwaarde voor een goede groei en mooie bloei.

Zorg voor een goede start. Maak de grond goed doorlaatbaar, zodat er geen harde lagen meer zijn. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe aan het plantgat en vermeng dit met al aanwezige aarde. Zet de roos daarna in het gat en zorg dat het oculatiepunt (op dit punt beginnen de stengels te groeien) zich net onder de grond bevindt. Bij rozen uit pot zit het oculatiepunt vaak al onder de aarde. U hoeft de roos uit de pot dus niet dieper te zetten. Wel de pot verwijderen! Vul het plantgat op met aarde en druk die stevig aan.

Hoe kunt u Rosa ‘Just Joey’ snoeien en wat voor onderhoud heeft deze tuinplant verder nodig?

Onderhoud van de Rosa ‘Just Joey’ is niet moeilijk. Iedereen kan er voor zorgen dat mooie gezonde planten de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Erg belangrijk is een stevige snoei aan het einde van de winter. Snoeien doet groeien; zeker bij rozen. Knip de roos in het voorjaar terug tot ongeveer 20 à 30 centimeter. Ook tijdens de bloei kunt u snoeien. Als u de uitgebloeide bloemen terugsnoeit loopt de rozenstruik opnieuw uit. De bloei duurt dan wel tot in de herfst. Onze rozen worden altijd verzorgd op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Dit is om ervoor te zorgen dat uw online-aankoop een succes wordt. In het vroege voorjaar en tijdens de bloei kunt u het beste wat rozenmest geven. In principe volstaat iedere organische meststof voor rozen.

Rosa ‘Just Joey’ kunt u bij aanhoudende vorst het beste wat extra beschermen. Breng daarbij wat extra aarde of compost aan rondom de voet van de plant. In het voorjaar kunt u de compost weer uitspreiden over de grond. Dit zorgt meteen voor een voedzame bodem. Uitgebreide snoei- en onderhoudstips met duidelijke illustraties kunt u hier vinden.

Wat kunt u verwachten bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de rozen met de grootst mogelijke zorg verzorgd en verpakt. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking zodat ze snel verder kunnen groeien. Uw roos wordt door onze eigen bezorgdienst bij u thuis bezorgt. Hierdoor garanderen wij dat uw plant zonder schade wordt afgeleverd.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.