Menu
Geen producten gevonden

Haal de zon naar de tuin met deze Choisya ternata ‘Sundance’

Haal de zon naar de tuin met deze Choisya ternata ‘Sundance’

Deze decoratieve tuinplant zorgt met zijn limekleurig blad en zuiverwitte aromatische bloemtrosjes altijd voor een opvallende noot in uw tuin.

Wat zijn de kenmerken van Choisya ternata ‘Sundance’/ ‘Lich’?

De bladeren lijken soms wel van goud en lichten ze prachtig op wanneer deze plant op een wat meer schaduwrijke plek groeit. Deze Choisya wordt ook wel Choisya ternata ‘Lich’ genoemd. Het is een groenblijvende, redelijk winterharde tuinplant met leerachtige, glanzende bladeren. Ternata betekent in groepjes van 3 wat verwijst naar de stand van de bladeren aan de takken van deze plant.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Deze ‘Sundance’ krijgt van mei t/m juni opvallende witte bloemtrosjes die een honingzoete geur afscheiden, die bij aanraking sterker wordt. Vlinders en bijen worden door deze geur natuurlijk ook aangetrokken. Heel veel vorst kan Choisya ternata ‘Sundance’/ ‘Lich’ niet verdragen; het is daarom een geliefde kuipplant in serres en op balkons. Toch kan hij ook in de volle grond geplant worden op een zonnige of half beschaduwde, beschutte plaats op het zuiden. De plant is bijvoorbeeld goed te combineren met rozen en Clematis. Mocht de plant schade oplopen door vorst dan is hij prima in staat zich te herstellen. Snoei de afgevroren delen van de plant dan terug in het voorjaar. Een volwassen plant wordt uiteindelijk 75 tot 100 centimeter hoog.

Hoe plant u Choisya ternata ‘Sundance’/ ‘Lich’?

Choisya ternata ‘Sundance’/ ‘Lich’ geeft de voorkeur aan een beschutte plaats in de halfschaduw, maar doet het ook prima in de zon of volle schaduw. in een zurige, voedzame goed waterdoorlatende bodem voelt deze plant zich het beste thuis. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant altijd in een pot waardoor u de plant het hele jaar door kunt planten en kopen. Wij adviseren voor de border 3 planten per vierkante meter.

Maak eerst de grond goed los, zodat de tuinplant gemakkelijk kan wortelen. Maak een plantgat dat een stuk groter is dan de pot en strooi hier flink wat tuinturf (Tuinplantenwinkel.nl kan dit ook leveren) in, dat zorgt voor het zurige bodemmilieu. Dompel de plant met pot in emmer water, zodat de haarwortels zich goed kunnen volzuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul op met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan. Geef daarna nog een keer water.

Hoe moet u Choisya ternata ‘Sundance’/ ‘Lich’ snoeien en onderhouden?

Het is voor deze tuinplant belangrijk dat het zure milieu van de bodem in stand blijft. Strooi daarom ieder jaar, eenmaal een paar handjes tuinturf op de bodem rond de voet van de plant. Bescherm deze tuinplant bij strenge vorst door hem af te dekken met vliesdoek. In pot kunt u de plant neerzetten op een minder vorstgevoelige plaats.

De Choisya is een goed te snoeien tuinplant en kan makkelijk in model gehouden worden. Uitgebloeide takken licht terug snoeien; er is kans op een tweede bloei in het najaar. Na de winter takken met vorstschade afknippen en dode takken tot de grond terug snoeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Door de limegroene tot goudgele bladeren aan de bovenzijde van de plant valt deze heester meteen op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.