Menu
Geen producten gevonden

Hedera hibernica ofwel klimop als haagplant gebruiken

Hedera hibernica ofwel klimop als haagplant gebruiken

Alhoewel de naam bij velen niet meteen tot de verbeelding spreekt is het een van de betrouwbaarste planten die er zijn. Ook als haag is ze prima toe te passen, lees hier hoe.

Wintergroene hagen van Hedera hibernica passen uitstekend in deze tijd. Ze zijn mooi strak te knippen en vragen maar weinig ruimte. Dat is prettig, want de meeste stadstuinen zijn smal en elke vierkante meter die je over kunt houden, is welkom. Hedera hibernica heet in het Nederlands Ierse Klimop en is een zeer krachtige groeier. Als haagplant is dat mooi meegenomen. U zit vrij in een mum van tijd.

Wat zijn de eigenschappen van klimop?

Hedera is een geslacht van groenblijvende en houtige gewassen die kruipen en klimmen. Klimmen doen ze met hechtende bijwortels, ook wel hechtworteIs genoemd. Ze dienen om de plant houvast te geven in zijn klimtocht naar het licht. De bladeren van de Hedera hibernica zijn donkergroen, driehoekig gelobd en zijn voorzien van lichte nerven. De plant is winterhard en gedijt goed in zware schaduw.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Om de Hedera hibernica als haag toe te passen is een gaaswerk nodig. Omdat klimop slappe twijgen heeft groeit deze zonder steun nooit naar boven. De klimoptwijgen worden door het gaaswerk geweven en vervolgens jaarlijks met een heggenschaar geschoren. Zo onstaat snel een potdicht geheel dat jaarrond groen blijft.

Hoe past u klimop toe?

Tuinplantenwinkel.nl levert Hedera hibernica in verschillende maten. Van 30 centimeter tot 2 meter lang. De kleinste maten leveren we in een pot zonder bamboestok. De grote maten vanaf 80 centimeter zijn vastgebonden aan een bamboestok. Deze bamboestok hoeft u na het planten niet noodzakelijk te verwijderen maar het mag wel. Als de takken los gemaakt zijn, vlecht u de scheuten door het gaashekwerk.

Als u een muur of houten schutting met klimop wilt laten begroeien hoeft u geen gaaswerk aan te brengen. De hechtwortels zorgen ervoor dat de klimop zelf een weg omhoog vindt. Bij het planten tegen muren of houten schuttingdelen kunt u daarom de stok beter laten zitten. De nieuwe scheuten hechten zich later zelf vast aan de muur of schutting.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Hedera hibernica kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.