Menu
Geen producten gevonden

Het gemarmerd blad van de Euonymus fortunei 'Harlequin'

Het gemarmerd blad van de Euonymus fortunei 'Harlequin'

Dit sierlijke wintergroene heestertje is goed toe te passen in borders, als bodembedekker of in pot. Door het gemarmerde blad is het een accentplant voor elke tuin.

Wat zijn de kenmerken van Euonymus fortunei 'Harlequin'?

Euonymus fortunei 'Harlequin', ook wel ‘Kardinaalshoed’ of ‘Kardinaalsmuts’ genoemd, is een laagblijvend struikje. Deze tuinplant heeft geen opvallende bloei, maar door de kleur van het blad is het een aanwinst voor elke tuin. Het blad kleurt van groenwit in het voorjaar naar spierwit in de zomer en weer terug naar gemarmerd wit-groen in de herfst en winter. De plant is bovendien wintergroen en blijft dus ook in de wintermaanden zijn kleuren houden.


 Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Euonymus fortunei ‘Harlequin’ kan zowel in de tuin als in het openbaar groen toegepast worden. De tuinplant is makkelijk in onderhoud en zeer goed te snoeien. Dat maakt deze plant geschikt voor tal van doeleinden. Het is mogelijk om deze tuinplant solitair in combinatie met andere vaste planten toe te passen of om er een heel plantvak mee te vullen. Het is ook mogelijk om Euonymus fortunei ‘Harlequin’ in een sierpot op het balkon of terras te planten. In ons assortiment hebben we deze tuinplant ook op een kleine stam zodat een kleine boomvorm ontstaat.

Hoe plant u Euonymus fortunei 'Harlequin'?

Euonymus fortunei ‘Harlequin’ is een gemakkelijke tuinplant die weinig eisen aan de bodem stelt, als die maar niet te nat is. Elke goed doorlaatbare, voedselrijke, licht vochtige grond is geschikt. Op een lichte standplaats in de zon of half schaduw kleurt het blad het meest wit in de zomer. Tuinplantenwinkel adviseert 7 planten per vierkante meter als er een plantvak mee gevuld wilt hebben. Tuinplantenwinkel.nl levert de Euonymus ‘Harlequin’ altijd in pot. Daardoor kunt u de plant het hele jaar door aanplanten en kopen.

Maak voor het planten de grond eerst goed los. Leg dan de tuinplanten op de plaats waar ze moeten komen. Daar graaft u dan de nodige plantgaten; net iets groter dan de potjes met een doorsnede van 15 cm. In de gaten kunt u wat aanplantaarde toevoegen. Dit bevordert het aangroeien.

Het is belangrijk dat de wortels zich vooraf goed volzuigen met water. Dompel daarom de plantjes met pot en al even in een emmer water, verwijder daarna pas de potjes. Plaats de Euonymus fortunei ‘Harlequin’ heestertjes dan in de gaten en vul die verder op met omliggende aarde, die goed aangedrukt moet worden. Geef tenslotte wat water en herhaal dit bij droog weer eventueel.

Hoe moet u Euonymus fortunei 'Harlequin' snoeien en onderhouden?

Euonymus fortunei ‘Harlequin’ is een makkelijke tuinplant, die voor vormbehoud vanaf maart gesnoeid kan worden. Knip de takken van het vorige jaar tot ongeveer de helft af. U kunt deze plant ook goed met een heggenschaar in model snoeien. Door het snoeien vormt zich als het ware een dicht tapijt, waar onkruid weinig kans heeft. Geef in het voorjaar wat organische mest.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het gemarmerde blad van deze tuinplant zorgt jaarrond voor een aantrekkelijk beeld. In de zomer zijn de jonge bladpunten spierwit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.