Menu
Geen producten gevonden

Hortensia 'Strong Annabelle'

Hortensia 'Strong Annabelle'

U kent ze wel, die prachtige grote witte bloemtuilen van de hortensia Annabelle. Een populaire plant maar wel een die nog wel eens wil omvallen. De verbeterde Strong Annabelle heeft stevigere stelen en blijft dus wel staan.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea arborescens ‘Incrediball’ (Strong Annabelle)?

Hydrangea arborescens 'Incrediball' (Strong Annabelle) is een zeer aantrekkelijke plant voor schaduwrijke plaatsen in uw tuin. De volle en bolle bloemtuilen kunnen erg groot worden; indrukwekkende bloemen dus. De bloemkleur is roomwit en gaandeweg het seizoen verkleuren de bloemen naar lichtgroen. De soort komt van oorsprong uit het oosten van de Verenigde Staten. Hortensia 'Strong Annabelle' is een gemakkelijke plant, die nauwelijks last heeft van ongedierte en schimmels. Waar de gewone 'Annabelle' nog wel eens plat wil gaan liggen na een stevige regenbui zal de ‘Strong Annabelle’ hier geen last van hebben.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De hortensia ‘Strong Annabelle’ is een verbeterde kweekvorm van de Annabelle, die met net zulke grote witte bloemen bloeit. Deze Hortensia ‘Strong Annabelle’ heeft sterkere stelen. De hoogte van een volgroeide hortensia is 90 tot 120 cm. Bij tuinplantenwinkel.nl bieden wij naast het standaardformaat een extra grote plant aan in de XL-serie. Kiest u voor de kleinere of standaard grootte plant dan adviseren wij 3 planten per m2 te zetten. De planten worden op den duur vrij breed dus met 2 planten per vierkante meter groeit het ook dicht. Wanneer u een grote hortensia aanschaft, zet dan 1 plant per vierkante meter.

Hoe moet u Hortensia ‘Strong Annabelle’ planten?

De hortensia ‘Strong Annabelle’ wordt bij Tuinplantenwinkel.nl altijd in pot geleverd. Dit houdt in dat u de Strong Annabelle gedurende het hele jaar kunt planten. Alleen bij vorst is dit niet mogelijk omdat de grond dan immers bevroren is.

De plant vraagt een koele, vochtige, schaduwrijke plaats in uw tuin. De grond moet goed doorlatend en voedzaam zijn. Staat de tuinplant pal in de zon met een droge grond aan de wortels dan krijg je al snel bladverbranding. Maak voor het planten de grond daarom altijd eerst goed doorlatend. Graaf een plantgat dat niet dieper is dan de kluit hoog is, meng aanplantgrond of potgrond door de aarde. Dit zorgt voor een voedzame bodem die tegelijkertijd luchtig is. Dompel de hortensia met pot en al even in een emmer water, verwijder dan de pot en zet de tuinplant in het plantgat. Vul het verder op met grond en druk die goed aan met de schoen. Geef na het planten nog water en herhaal dit later nog een paar keer mocht u de plant zetten gedurende het groeiseizoen.

Hoe moet u de Hortensia ‘Strong Annabelle’ snoeien en wat voor onderhoud is nodig?

Knip alle oude takken op tien centimeter boven de grond af. Hele dunne takjes of dode takken knip je tot de grond af. Dit zorgt er dan voor dat alle groeikracht naar de goed ontwikkelde knoppen van de 'Annabelle' gaan, zodat de nieuwe scheuten goed stevig groeien. Na de snoei is het goed om goede compost aan te brengen rond de planten Zo houd u het vocht- en voedselhoudende vermogen van de grond goed op peil. Geef ze bij droogte, vooral in het voorjaar en in de zomer, flink water. Hortensia’s houden niet van droogte!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Kuiper,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Strong Anabelle'.

  De Hortensia 'Strong Annabelle' heeft geen kalk rondom de plant nodig. Wat eventueel wel kan is straks in het voorjaar als de plant weer gaat groeien een keer wat mestkorrels (Culterra of bijvoorbeeld Koemestkorrel) strooien.

  Er kan ook een keer wat compost rond de voet van de plant gestrooid worden. Dit mag ook nu in de wintermaanden al.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Kivits,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Strong Annabelle'.

  In het jaar van aanplanten kan het zijn dat de Hortensia 'Strong Annabelle' zich nog niet goed ontwikkelt. Ze hebben hun energie nodig om zich te 'zetten' en zullen in de jaren erna pas goed gaan groeien. Zeker als de weersomstandigheden in de zomermaanden zo extreem zijn als afgelopen jaren (zeer warm en zeer droog), dan kunnen nieuwe planten het echt lastig hebben.

  Eventueel kunt u de Hortensia 'Strong Annabelle' straks in het voorjaar (april / mei) een keer voeding geven (Bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel) en dit in de zomer een keer herhalen. Dat zal de groei van de plant bevorderen.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 3. Kivits Kivits

  Afgelopen seizoen 5 x strong Annabel geplaatst nnaast elkaar. Hoe lang duurt het voor de planten volwassen zijn? Hoeveel seizoenen duurt dat? Ook de hortensia klimoppen lijken erg traag te groeien in de achtertuin?

 4. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Stefan,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Strong Annabelle'.

  U kunt de Hortensia 'Strong Annabelle' nu gewoon aanplanten dat is geen probleem. Ook als het warm is zal dit geen schade geven. Let wel op; Hortensia's kunnen gaan hangen van de warmte maar dat herstelt weer in de avond.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 5. Stefan Stefan

  Is het mogelijk om met dit warme droge weer hydrangea Annabelle Strong te planten of beter even wachten op koeler weer? De planten komen op een plek waar met name in de ochtend de zon schijnt.

 6. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Joze,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Strong Annabelle'.

  De Strong Annabelle is geen ideale potplant omdat deze hortensia veel energie en water nodig heeft om tot een mooie bloei te komen. De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is wel geschikt voor in potten. Deze zijn er in heel veel bloemkleuren en vormen. Let er wel op dat deze hortensia niet houdt van de hete middagzon.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 7. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Ronald,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Strong Annabelle'.

  Het kan niet missen dat de Strong Annabelle gewoon uitloopt dat komt zeker goed. U heeft het juiste gedaan, geen zorgen daarover.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Ronald Ronald

  Ik heb tweede helft februari de Strong Annabelles fors teruggesnoeid tot stronkjes van circa 10 cm. Nu eind maart ik zie nog geen groene scheuten. Komt dit nog dit voorjaar of was ik iets te enthousiast?

 9. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw bericht maar een hortensia annabelle is een hortensia met naakte knoppen dat wil zeggen dat ze verzonken zitten.
  Het duurt altijd iets langer voordat ze blad / scheuten krijgen maar gaan dan erg snel dus geen zorgen dat komt goed.

 10. Jacqueline Pool Jacqueline Pool

  Wij hebben in het najaar de Annabelle's geplant wanneer zal de bloei starten? Ik zie dat andere hortensia's al groene blaadjes vertonen maar bij de Annabelle is nog niets te zien :-(

 11. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bijna niemand doet dit, maar het is een mogelijkheid om de Strong Annabelle een keer extra terug knippen tijdens het seizoen. U snoeit de plant dan begin juni niet kort maar voor de helft terug. De plant loopt dan nog een keer uit maar blijft iets compacter (de bloemtuilen zijn ook iets minder groot).

  Ook in het voorjaar zou ik hem niet te kort knippen. Als u hem erg kort knipt krijgt u vaak meer groei dan wanneer u de plant minder kort afsnoeit boven de grond (bijvoorbeeld 40 cm).

  Dit ter info voor u.

 12. De Mol De Mol

  Onze Annabelle incrediball zijn erg groot (hoog en breed) hoe kunnen we ze het beste snoeien zodat ze iets minder ruimte innemen?
  Dank!
  De Mol

 13. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw reactie op ons blog.

  De Annabelle hortensia kan ook prima in de zon groeien. Deze hortensia voelt zich daar samen met alle pluimhortensia's beter thuis dan de boerenhortensia, omdat de bloemen van de laatstgenoemde groep kunnen verbranden door de zon op een hete zomerdag. De Hydrangea 'Annabelle' of 'Strong Annabelle' groeit dus prima in de zon.

 14. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  We zijn blij te horen dat u tevreden bent.
  We adviseren om de ring erbij te laten staan ter versteviging als de plant blad krijgt zie je hem niet of nauwelijks en het geeft de plant toch extra steun.

  Dit ter info voor u.

 15. Annet Annet

  Wij hebben vandaag de hortensia's XL gepland. Super mooie en grote plant.
  Moet de groene ring en touw om de plant blijven?

 16. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Deze standplaats moet voor de strong Annabelle geen probleem zijn. U kunt hem daar gewoon aanplanten. In de halfschaduw of schaduw blijven de bloemen ook langer mooi.

 17. Jan Willem van der Plas Jan Willem van der Plas

  Ik zou de hortensia strong Annabelle op de Noord West kant van mijn woning willen plaatsen, dus bijna geen zon. Alleen aan het einde van de dag is dit mogelijk,?

 18. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  We raden helaas af om de Hortensia 'Annabelle' in een pot te zetten. Deze hortensia heeft veel grond en voeding nodig om uit te groeien tot een mooie plant. In een pot is deze plant in de meeste gevallen niet in staat uit te groeien tot een mooie, volle plant. Het lukt vaak beter met een pluimhortensia (Hydrangea paniculata) of een gewone boerenhortensia (Hydrangea macrophylla). Als de pot wat meer op een zonnige plaats staat kunt u het beste kiezen voor de pluimhortensia. Is de positie meer in de schaduw of halfschaduw (ochtend/avondzon), dan kunt u het beste kiezen voor de Hydrangea macrophylla.

  Voor een pluimhortensia volstaat het om 1 tot maximaal 3 planten te planten in een pot van 80 bij 80 cm. Bij een boerenhortensia kunt u het beste 3 tot 5 planten plaatsen.

 19. Marije Marije

  Kan ik de strong Annabella in een pot plaatsen? Pot is 80 cm bij 80 cm hoeveel Annebella's adviseren jullie per pot?

 20. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als u de Strong Annabelle naast elkaar wilt zetten in een rij heeft u ongeveer 2 planten nodig per meter. U kunt de struiken ongeveer 50/60 cm uit elkaar planten.

 21. Frank Frank

  Ik wil de strong annabelle standaardformaat naast elkaar (in een rijtje tegen de muur) plaatsen. Hoeveel ruimte moet er tussen laten?

 22. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Wij adviseren er 3 per vierkante meter zodat ze wat steun aan elkaar hebben dat is beter anders heb je kans dat ze wat uit elkaar vallen.

  Dit ter info voor u.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.