Menu
Geen producten gevonden

Hortensia 'Strong Annabelle'

Hortensia 'Strong Annabelle'

U kent ze wel, die prachtige grote witte bloemtuilen van de hortensia Annabelle. Een populaire plant maar wel een die nog wel eens wil omvallen. De verbeterde Strong Annabelle heeft stevigere stelen en blijft dus wel staan.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea arborescens ‘Incrediball’ (Strong Annabelle)?

Hydrangea arborescens 'Incrediball' (Strong Annabelle) is een zeer aantrekkelijke plant voor schaduwrijke plaatsen in uw tuin. De volle en bolle bloemtuilen kunnen erg groot worden; indrukwekkende bloemen dus. De bloemkleur is roomwit en gaandeweg het seizoen verkleuren de bloemen naar lichtgroen. De soort komt van oorsprong uit het oosten van de Verenigde Staten. Hortensia 'Strong Annabelle' is een gemakkelijke plant, die nauwelijks last heeft van ongedierte en schimmels. Waar de gewone 'Annabelle' nog wel eens plat wil gaan liggen na een stevige regenbui zal de ‘Strong Annabelle’ hier geen last van hebben.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De hortensia ‘Strong Annabelle’ is een verbeterde kweekvorm van de Annabelle, die met net zulke grote witte bloemen bloeit. Deze Hortensia ‘Strong Annabelle’ heeft sterkere stelen. De hoogte van een volgroeide hortensia is 90 tot 120 cm. Bij tuinplantenwinkel.nl bieden wij naast het standaardformaat een extra grote plant aan in de XL-serie. Kiest u voor de kleinere of standaard grootte plant dan adviseren wij 3 planten per m2 te zetten. De planten worden op den duur vrij breed dus met 2 planten per vierkante meter groeit het ook dicht. Wanneer u een grote hortensia aanschaft, zet dan 1 plant per vierkante meter.

Hoe moet u Hortensia ‘Strong Annabelle’ planten?

De hortensia ‘Strong Annabelle’ wordt bij Tuinplantenwinkel.nl altijd in pot geleverd. Dit houdt in dat u de Strong Annabelle gedurende het hele jaar kunt planten. Alleen bij vorst is dit niet mogelijk omdat de grond dan immers bevroren is.

De plant vraagt een koele, vochtige, schaduwrijke plaats in uw tuin. De grond moet goed doorlatend en voedzaam zijn. Staat de tuinplant pal in de zon met een droge grond aan de wortels dan krijg je al snel bladverbranding. Maak voor het planten de grond daarom altijd eerst goed doorlatend. Graaf een plantgat dat niet dieper is dan de kluit hoog is, meng aanplantgrond of potgrond door de aarde. Dit zorgt voor een voedzame bodem die tegelijkertijd luchtig is. Dompel de hortensia met pot en al even in een emmer water, verwijder dan de pot en zet de tuinplant in het plantgat. Vul het verder op met grond en druk die goed aan met de schoen. Geef na het planten nog water en herhaal dit later nog een paar keer mocht u de plant zetten gedurende het groeiseizoen.

Hoe moet u de Hortensia ‘Strong Annabelle’ snoeien en wat voor onderhoud is nodig?

Knip alle oude takken op tien centimeter boven de grond af. Hele dunne takjes of dode takken knip je tot de grond af. Dit zorgt er dan voor dat alle groeikracht naar de goed ontwikkelde knoppen van de 'Annabelle' gaan, zodat de nieuwe scheuten goed stevig groeien. Na de snoei is het goed om goede compost aan te brengen rond de planten Zo houd u het vocht- en voedselhoudende vermogen van de grond goed op peil. Geef ze bij droogte, vooral in het voorjaar en in de zomer, flink water. Hortensia’s houden niet van droogte!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als u de Strong Annabelle naast elkaar wilt zetten in een rij heeft u ongeveer 2 planten nodig per meter. U kunt de struiken ongeveer 50/60 cm uit elkaar planten.

 2. Frank Frank

  Ik wil de strong annabelle standaardformaat naast elkaar (in een rijtje tegen de muur) plaatsen. Hoeveel ruimte moet er tussen laten?

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Wij adviseren er 3 per vierkante meter zodat ze wat steun aan elkaar hebben dat is beter anders heb je kans dat ze wat uit elkaar vallen.

  Dit ter info voor u.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.