Menu
Geen producten gevonden

Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’

Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’

Deze langdurig bloeiende, sterke tuinplant met roze, bolvormige bloemen is een van de meest bekende tuinplanten. Lees hier hoe u deze plant het beste kunt toepassen en onderhouden.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’?

Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ bloeit van juni tot september met grote, roze, bolvormige bloemen (Mophead). Het is een Boerenhortensia met vlezige stengels met vaak een tekening van zwarte spikkels en leerachtig blad. De stengels van Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ zijn goed in staat de bloemen te dragen. Vaak hangen de buitenste bloemen iets af waardoor deze mooi overhangen. De bloemen kleuren vaak eerst helderroze en verkleuren vervolgens naar lila en andere roze-tinten. Hier heeft de hortensia haar naam aan te danken. De kleur van de bloemen is ook afhankelijk van de grond (zie onderhoud). De oude verkleurde bloemen zijn ook prima bruikbaar als droogbloem.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ houdt van een vochtige bodem en staat het liefst in de halfschaduw. Dat betekent dat de plant bij voorkeur de ochtend- en avondzon heeft. De hortensia groeit uit tot een hoogte van ongeveer 100 tot 120 centimeter. Deze tuinplant staat mooi tegen een hogere achtergrond. De klassieke hortensia bloeit op 2-jarig hout en verliest in de winter zijn blad.

Hoe plant u Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’?

Maak de bodem voor het planten goed los, ook de diepere lagen. Tuinplantenwinkel.nl adviseert 3 planten per vierkante meter op een standplaats met halfschaduw of schaduw. Het plantgat moet iets groter zijn dan de kluit; u kunt er wat aanplantaarde bij doen voor een betere en snellere aangroei. Dompel de hortensia met pot en al in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Zet de Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ in het plantgat. Voeg wat omliggende aarde toe en druk dit met uw voet stevig aan. Geef daarna flink water en sproei bij warm en droog weer de volgende dagen een enkele keer extra.

Hoe moet u Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ snoeien?

Boerenhortensia’s bloeien op tweejarig hout. Als de plant nog jong is, hoeft u de eerste jaren nauwelijks te snoeien. Knip daarna alleen de oudste, uitgebloeide takken aan het eind van de winter tot aan de grond toe af, zodat de kans op bevriezing van de jonge éénjarige scheuten klein is. Deze zullen dan in de volgende zomer gaan bloeien en uw tuinplant blijft compact en fris. U kunt er ook voor kiezen de takken deels terug te nemen. Op die manier blijft de hortensia ook goed bloeien en blijft ze compacter.

Wat voor onderhoud heeft Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ nodig?

Of de Hydrangea macrophylla ‘Bouquet Rose’ lichtroze of meer blauw zal gaan kleuren, hangt af van de grond waarin de Boerenhortensia groeit en voornamelijk het gehalte aan ijzersulfaat. Een zuurdere grond zorgt ervoor dat de hortensia meer ijzer op kan nemen via de wortels. Meer ijzer zorgt voor meer blauw gekleurde bloemen. U kunt het ijzergehalte verhogen door aluin of aluminiumsulfaat toe te voegen. Als u wilt dat de hortensia meer roze bloeit gebruikt u gewoon potgrond bij het planten.

Hortensia’s houden van water. Geef bij langdurig droog en warm weer uw tuinplant een extra sproeibeurt. Slappe en verkleurende bladeren zijn een aanwijzing voor watertekort. Geef op tijd wat extra water.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De eerste roze bloemen van de Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.