Menu
Geen producten gevonden

Intens blauw met de Festuca glauca ‘Intens Blue’

Intens blauw met de Festuca glauca ‘Intens Blue’

Met zijn blauwgrijze bladeren en uitgesproken groeiwijze kunt u eindeloos combineren. Maar ook in pot doet dit siergras het prima.

Wat zijn de kenmerken van Festuca glauca ‘Intens Blue’?

Festuca glauca ‘Intens Blue’ heeft blauwgrijs gekleurd blad, die er voor zorgt dat hij goed afsteekt tegen andere planten. De tuinplant heeft deze kleur ontwikkeld om zich te wapenen tegen de zon; hoe meer zon hoe feller de kleur. In de schaduw voelt de Festuca glauca zich daarom minder goed thuis. De ‘Intense Blue’ is een cultivar van het blauwe zwenkgras met wat grover blad en een diepe blauwgrijze kleur.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De blauwgrijze kleur van dit siergras, met de Nederlandse namen Blauw zwenkgras of Schapengras, combineert goed met paarsbloeiende planten zoals Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ of Lavendula angustifolia ‘Hidcote’. De compacte bolvormige groeiwijze steekt vaak ook goed af tegen de lossere groeiwijze van veel andere planten. Het zwenkgras krijgt van mei tot juni omhoogschietende blauwgrijze bloeiaren. Na de bloei verkleuren de aren bronsgeel en kunnen de aren worden weggeknipt als ze niet meer bevallen. Het decoratieve ‘Intens Blue’ is erg geschikt voor aanplant in (rots)tuinen, maar voldoet ook uitstekend in solitaire potten op het balkon of terras die op het zuiden liggen.

Hoe plant u Festuca glauca ‘Intens Blue’?

Festuca glauca ‘Intens Blue’ geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in een goed doorlatende, redelijk schrale bodem. Tuinplantenwinkel.nl levert de tuinplantjes in potten met een doorsnede van 17 cm. Bij vakbeplanting adviseren wij vijf planten per vierkante meter. Maak de grond van de aan te planten border eerst goed los, zodat de wortels ruimte kunnen vinden om flink uit te groeien. Verdeel de plantjes met pot eerst over het plantvak. Maak een gat in de bodem dat iets groter is als de pot. Strooi er eventueel wat aanplantaarde in voor een betere en snellere aangroei van Festuca glauca ‘Intens Blue’.

Dompel de plant met pot voordat u gaat planten even in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Haal de pot eraf en zet de plant in het gat; vul aan met de omliggende aarde en druk dit met uw handen stevig aan. Geef tenslotte nog een keer water. Bij droge en warme weersomstandigheden kunt u de planten nog wat extra water geven zodat de plant goed aangroeien.

Hoe moet u Festuca glauca ‘Intens Blue’ snoeien en onderhouden?

Festuca glauca ‘Intens Blue’ wordt als volwassen plant ongeveer 30 cm hoog en kan dan redelijk goed tegen droge weersomstandigheden. Planten in een pot hebben dan natuurlijk wel wat extra water en een beetje plantenvoeding nodig. In de winter geeft u de potten minder water. Oud, uitgedroogd geel blad zorgt in de winter voor een natuurlijke bescherming van de tuinplant, maar mag in het voorjaar verwijderd worden. U kunt dit vaak met de hand uit de plant plukken. Als dit niet voldoende is, mag u de Festuca glauca ‘Intens Blue’ in maart ook wat terug snoeien.

Festuca glauca ‘Intens Blue’ kopen bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het fijne blad van dit siergras heeft een blauwgrijze kleur. Hoe meer zon, hoe mooier de kleur.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Lieke,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Festuca glauca 'Intense Blue'.

  Als de Festuca glauca 'Intense Blue' in een rij aangeplant wordt, dan zijn er 3 planten per strekkende meter nodig. Voor een border van 8 meter lengte heeft u dan (8x3) 24 planten nodig.

  Als ze in een border van 8 vierkante meter aangeplant worden, dan zijn er 5 planten per m2 nodig. Voor een border van 8 vierkante meter zijn (8x5) 40 planten nodig.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het komt soms voor zeker in een pot dat een Festuca 'Intense Blue' wat geel of bruin onderin kan worden.

  Dit heeft te maken met de sterke wisselingen van temperatuur en droogte in een pot. De plant kan over een korte periode droog staan, dan weer extra nat en dan weer droog. Dit is niet heel goed te voorkomen. Met warm en droog weer kunt u het beste de plant wat vaker water geven. Zorg er altijd voor dat het overtollige water uit de pot weg kan lopen.

  Als u het gele dorre blad vindt overheersen kunt u de onderste naalden/grassprieten wegplukken. De plant knapt hij op en controleer of hij niet droog staat.

  Als het model niet meer mooi is kunt hem in zijn geheel nog terug knippen hij zal dan weer opnieuw uitschieten.

  Veel succes.

 3. Veerle hendrix Veerle hendrix

  Hoe komt het dat men intense blue aan de onder kant dor is.
  Staat wel in een pot enbijna de hele dag in de zon.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.