Menu
Geen producten gevonden

Klimop online kopen bij tuinplantenwinkel

Klimop online kopen bij tuinplantenwinkel

Klimop of Hedera is een wintergroene klimplant of struikje dat bijna overal wel wil groeien, zelfs op een plekje met alleen maar schaduw.

Klimop is voor velen een bekende tuinplant. Bijna overal groeit deze plant wel ergens. In een pot, tegen een gaaswerk of tegen een muur. Maar ook als bodembedekker is klimop prima te gebruiken. Klimop groeit bovendien uiterst goed in de schaduw en onder bomen; meestal een lastige plaats voor planten om te groeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Rode Klimop

Klimop is altijd wintergroen. Dat wil zeggen dat de plant ook in de winter zijn blad aanhoudt. De plant is bovendien zeer winterhard! In de Benelux komt klimop van nature voor. Bladverliezende klimop bestaat niet. Soms hoor je verhalen over een rood-bladige klimop. Vaak wordt hiermee Parthenocissus bedoeld. Een andere sterke klimmer die compleet rood verkleurd in de herfst en daarna het blad laat vallen.

Klimop als klimmer

Klimop wordt steeds meer gebruikt voor afscheidingen of groene wanden. Hierbij wordt klimop door gaas heen geweven. Wij raden hiervoor altijd de Hedera hibernica aan. Deze klimopsoort groeit het snelst en heeft ook het grootste blad. De Hedera hibernica groeit dus snel dicht. Ook voor de functie als bodembedekker is dit de beste soort.

Andere soorten die vallen onder de Hedera helix of Hedera colchica groeien trager. Er is bij deze soorten wel een grotere keus in bladvorm en kleur. Er zijn bijvoorbeeld veel variëteiten Hedera helix met decoratief bont blad. Vooral in de schaduw kunnen ze een donkere hoek mooi opfleuren. Ook in potten laten deze hedera’s zich uiterst goed combineren met bijvoorbeeld een siergras, Heuchera of bloeiende planten.

Wanneer de klimmende planten flink door kunnen groeien zullen in de toppen bloemen gaan groeien. In feite is dit de volwassen vorm van de klimop. Het decoratieve blad en de vruchten worden in de winter veelvuldig gebruikt in bloemstukken.

Klimop als struik

Er zijn ook klimopsoorten die niet klimmen maar groeien als een struik. Hiervoor wordt de volwassen vorm van de klimplant gestekt of geënt. Het blad is niet meer handlobbig maar heeft een ruitvorm. Het zijn uiterst sterke struiken met decoratieve bloem- en zaadhoofden in het najaar die bovendien een belangrijke voedingsbron zijn voor bijen. De struikklimop blijft jaarrond groen en is net zo winterhard.

Hedera helix 'Arborescens'

Afbeelding: Hedera helix 'Arborescens' - struikklimop

Ook de struikklimop bieden wij online aan. Er zijn een aantal soorten verkrijgbaar. De Hedera helix ‘Arbori Compact’ blijft het laagst en heeft ook het kleinste blad. De Hedera helix ‘Arborescens’ wordt bijna één meter hoog. Nog een klein tikje hoger wordt de Hedera colchica ‘Arborescens’. Deze laatste heeft het grofste blad en de grootste bloemhoofden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Klik hier voor alle klimop

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.