Menu
Geen producten gevonden

Koop nu ceratostigma, een van de vele prachtige najaarsbloeiers!

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Koop nu ceratostigma, een van de vele prachtige najaarsbloeiers!

Het najaar is een tijd van verval. De rijke bloei van de zomer is over haar hoogtepunt heen en hier en daar beginnen de eerste bladeren al te verkleuren. Toch zijn er genoeg tuinplanten die juist nu hun mooiste jasje aantrekken. En dat komt goed uit, want we willen het liefst jaarrond van onze tuin, pot of terras kunnen genieten.

Neem bijvoorbeeld het loodkruid. Een prachtige vaste plant of heester die bloeit met de meest hemelsblauwe bloemen. Daarmee begint het loodkruid al in juli maar ze stopt pas wanneer de vorst in valt. De latijnse naam voor loodkruid is Ceratostigma. Wij verkopen bij tuinplantenwinkel online drie verschillende variëteiten. De verschillen tussen die soorten zit vooral in de groeiwijze want de bloem is nagenoeg gelijk. Het grootst wordt de Ceratostigma willmottianum met 70 cm. Willmottianum groeit als een klein struikje.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Ceratostigma wilmottianum

Afbeelding: Ceratostigma willmottianum' - Loodkruid

Ceratostigma plumbaginoides blijft het laagst en groeit als een tapijt over de grond. Deze soort loodkruid is prima te gebruiken als bodembedekker. De derde soort is Ceratostigma griffithii. Deze soort groeit als een klein struikje. De groeiwijze is veel compacter dan die van de willmottianum.

Het onderhoud van loodkruid is vrij simpel. Het beste snoei je de planten na de winter tot kort boven de grond terug. Snoeien voor de winter is niet aan te raden. De plant heeft dan kans op vorstschade. Bovendien kunt u in het winterseizoen nog genieten van de prachtige zaadhoofdjes die tot in het voorjaar aan de plant blijven zitten. In het voorjaar loopt de plant opnieuw uit met malse scheuten. Deze zullen zich vanaf de zomer weer tooien met ontelbare blauwe bloemetjes.

Loodkruid combineert prachtig met allerlei planten. Maak bijvoorbeeld een combinatie met grijsbladige planten als lavendel of festuca glauca. Of laat het diepblauw contrasteren met gele bloemtinten als Coreopsis verticillata 'Moonbeam' of Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Ceratostigma wilmottianum

Afbeelding: Herfstverkleuring bij Loodkruid'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.