Menu
Geen producten gevonden

Ligustrum ovalifolium of haagliguster

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Hagen
  • 0
Ligustrum ovalifolium of haagliguster

Ligustrum ovalifolium is sterke tuinplant die vaak wordt toegepast als haag. De half wintergroene heester is een uitstekende vervanger voor de aangetaste buxus planten. Lees er hier alles over.

Wat zijn de kenmerken van Ligustrum ovalifolium?

Deze liguster wordt ook wel de haagliguster genoemd. De snelle groei en het diepgroene ovaalronde blad zorgt snel voor een volle en dichte haag. In de winter laat de plant een deel van zijn blad vallen, maar in zachte winters is de plant redelijk wintergroen. In het vroege voorjaar loopt de Ligustrum ovalifolium weer frisgroen uit.

Het is een sterke haagplant met een dichte takkenstructuur, die het op vrijwel elke grondsoort doet, mits niet te nat. De diepgroene bladeren zijn ovaal van vorm. Normaliter verschijnen in mei of juni roomwitte bloemen aan deze plant maar in de haagvorm worden de knoppen vaak afgesnoeid. De bloemen zijn een heerlijke bron van nectar voor bijen en hommels. Na de bloei vormen zich zwarte bessen, die in trek zijn bij vogels maar niet eetbaar voor ons. Deze tuinplant kan goed in stedelijk gebied aangeplant worden, omdat luchtverontreiniging verdragen wordt.

Hoe plant u Ligustrum ovalifolium?

Tuinplantenwinkel.nl heeft Ligustrum ovalifolium in pot of met kale/blote wortel (zonder pot). Planten geteeld in pot zijn het hele jaar door aan te planten. Planten met een blote wortel dienen te worden geplant tussen medio oktober en medio maart. Informeer gerust naar de beschikbaarheid.

Reken ongeveer 6 tot 7 planten op een strekkende meter en u krijgt na een tijdje een mooi dicht haagje. Deze tuinplant kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Voor het planten raden we aan om de grond eerst goed los te maken. Verdeel de planten over de plaats waar u ze wilt planten. Graaf dan de nodige plantgaten. Maak deze iets groter dan de kluit/wortel groot en breed is. Op die manier kunt u plant altijd op de juiste hoogte planten. Meng wat aanplantgrond met de aarde in de gaten, om het aangroeien te bevorderen. Dompel vervolgens de planten (eventueel met pot en al) even onder in een emmer water. De Ligusterhaag is nu klaar om in de plantgaten gezet te worden. Vul die verder op met de omliggende aarde en druk alles stevig met beide handen of voeten aan. Geef tenslotte nog wat water. Als u de planten zet als het blad van de planten al ontwikkelt is, raden we aan om bij aanhoudend droog weer regelmatig water te geven.

Hoe moet u Ligustrum ovalifolium snoeien en onderhouden?

Ligustrum ovalifolium is een snelle groeier en moet daarom ook wel tweemaal per jaar (in mei tot september) gesnoeid worden. U kunt wachten tot na de bloei, als u de haag wilt zien bloeien. Het beste snoeit u zo dat de onderkant van de haag wat breder wordt dan de bovenkant, dan zorgt het zonlicht voor mooie, stevige planten die van onderen vol blijven. Gebruik scherp snoeigereedschap en snoei liefst niet op een zonnige dag, anders ontstaat er bladverbranding en worden de bladeren lelijk. Snoei liever niet na september, anders is het jonge blad van de plant niet genoeg hersteld om een vorstperiode goed te doorstaan.

Bemesting is vaak niet nodig maar kan worden toegepast in de vorm van koemest of Culterra in de periode tussen april en september. Strooi de korrels rondom de voet van de planten uit.

Ligustrum ovalifolium kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Het blad van de Ligustrum ovalifolium heeft een breed eironde vorm en is groter dan het blad van bijvoorbeeld de Ligustrum vulgaris.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.