Menu
Geen producten gevonden

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’

De Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is een uiterst betrouwbaar en sierlijk siergras met prachtige borstels in het najaar. In de herfst verkleurt het lampenpoetsergras goudgeel dat door de zon prachtig oplicht.

Wat zijn de kenmerken van Pennisetum alopecuroides Hameln?

Siergrassen combineren met alles en zorgen voor een heel natuurlijke uitstraling. Siergrassen worden steeds meer gezien als een vast waarde voor een tuin. Een van de bekendste siergrassen is pennisetum of lampenpoetsersgras. In delen van Australië en Azië komt Pennisetum alopecuroides in de vrije natuur voor. Oorspronkelijk komt dit siergras uit Noord-Amerika. De selectie ‘Hameln’ is veruit de bekendste variëteit. ‘Hameln’ is een gecultiveerde en wat kleinere soort dan veel soortgenoten en volledig winterhard in België en Nederland.

Het is een sterke grassoort met een bolvormige groeiwijze. In de maanden juli t/m september bloeit de Pennisetum alopecuroides Hameln prachtig met zijn roodbruine aren, die wel op borstels lijken. Ze steken dan boven de groene bladeren uit. De aren blijven in de herfst staan. De pollen gras verdorren maar blijven de winter hun sierwaarde behouden. De Pennisetum Hameln groeit zowel in de zon als in de halfschaduw. De bloei is wel het rijkst in de volle zon. Een volgroeide plant kan in bloei zo’n 50 à 60 cm hoog worden. De aren kunt u drogen voor bijvoorbeeld in een droogboeket. Pluk de aren wanneer ze net open zijn, hang ze daarna op in een droge en goed geventileerde ruimte.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Het siergras staat heel mooi in een border tussen andere planten. Ook is de plant te gebruiken als een soort bodembedekker. De pollen groeien bij voldoende aanplant mooi tegen elkaar waardoor onkruid geen kans heeft. Ook een enkele plant in de border geeft al een prachtig effect.

Hoe plant u Pennisetum alopecuroides Hameln?

De ‘Hameln’ houdt het liefst van een warme plek op humusrijke grond. Plant de Pennisetum alopecuriodes daarom op een zonnige of half-zonnige plek in uw tuin, in droge of iets vochtige grond. Zet de plant niet in de schaduw van bomen of heesters. Bij tuinplantenwinkel.nl koopt u het lampenpoetsergras uit pot. De tuinplant kan zo het hele jaar door geplant worden. Alleen wanneer het vriest is dit niet mogelijk!

Wanneer u uw border wilt beplanten met een vak lampenpoetsergras, kunt u het beste 5 planten per m2 planten. Met dit aantal groeit uw border binnen een jaar tijd al nagenoeg dicht. Zorg ervoor dat de grond bij het planten eerst losgemaakt wordt. Wanneer u de plantgaten gegraven heeft, haalt u het Lampenpoetsergras uit de pot. Als de grond erg droog is, maakt u die eerst vochtig, maar niet te nat. Zet de tuinplant niet dieper dan de kluit hoog is en druk de grond met uw handen goed aan. Voor meer tips bij het planten, gaat u naar het kopje ‘Plantinstructies’ op onze website.

Wat voor onderhoud heeft Pennisetum alopecuroides Hameln nodig?

Pennisetum is een heel gemakkelijke plant en behoeft nauwelijks omkijken. In het vroege voorjaar kunt u het beste de halmen tot 10 cm boven de grond afknippen. Dan zal het gras snel weer uitgroeien tot een mooie plant. Zorg ervoor dat in een warme droge periode in de zomer de tuinplant niet uitdroogt, geef dan wat water. Naast de Hameln zijn er ook andere variëteiten beschikbaar zoals de lagere Little Bunny. Lees hier alles over deze dwergsoort.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.