Menu
Geen producten gevonden

Pyrus salicifolia ‘Pendula’

Pyrus salicifolia ‘Pendula’

Zijn dunne, grijze twijgen met daaraan de zilvergrijze, viltig behaarde bladeren en de crèmewitte bloemen in het voorjaar geven uw tuin kleur en een chique uitstraling. Een mooie boom om als solitair in de tuin te gebruiken!

Wat zijn de kenmerken van Pyrus salicifolia ‘Pendula’?

De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is een sierpeer met opvallend grijsgekleurde, viltachtige bladeren. De bladeren zijn smal en hebben wat weg van het blad van een wilgenboom. Vandaar dat deze boom in het Nederlands wilgpeer of wilgbladige peer wordt genoemd. De naam ‘Pendula’ betekent hangend en verwijst naar de afhangende takken van deze boom. De takken hangen net als bij een treurwilg over naar de grond. Soms wordt de boom ook wel treurpeer genoemd. De Wilgbladige treurpeer is winterhard en verliest zijn bladeren. Ieder voorjaar in april of mei bloeit de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ met crèmewitte bloemen. De bloesem bedekt dan de hele boom. Tegelijkertijd met de bloesem verschijnt het grijs gekleurde blad.

De vruchten van deze sierpeer zijn te verwaarlozen. Er komen in het najaar slecht enkele kleine, harde vruchten aan, die niet bijzonder smaakvol zijn. Ze vallen nauwelijks op tussen de grijze blaadjes. De vruchten zijn overigens niet giftig.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is in vele vormen verkrijgbaar. De boom wordt soms omhoog geleid d.m.v. een bamboestok. De boom is op dit manier over de hele lengte vertak, van top tot teen. Deze vorm wordt een beveerde boom genoemd. Vaak zie je de boom geënt op stam waardoor de boom vanaf hoogte sierlijk naar beneden gaat hangen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u beide vormen kopen. De boom is ook heel geschikt voor een kleine tuin. Deze sierpeer wordt 3 tot 5 meter hoog en is zeer goed te snoeien. Daarnaast is deze sierpeer goed te leiden. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u ook een dakvorm van deze boom.

Hoe plant u Pyrus salicifolia ‘Pendula’?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ in pot. U kunt daardoor het hele jaar deze boom kopen en planten. Zet de boom op een zonnige of halfschaduwrijke plaats in uw tuin. Belangrijk is dat u voor het planten van de ‘Pendula’ de grond goed doorlatend maakt en zorgt voor een humusrijke bodem, door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de tuinplant. Graaf een ruim plantgat, dat niet dieper is dan de kluit hoog is.

Voor het planten de boom met pot en al onderdompelen in water. Dan de pot verwijderen en de boom in het gat plaatsen, het gat verder opvullen met grond en deze stevig aandrukken met de hak van de voet. Geef daarna nog wat water; zeker bij droogte! Wij adviseren bij het planten van de boom om een of twee boompalen ter ondersteuning te plaatsen. De palen en de rubber boomband kunt u ook samen met de boom bestellen.

Hoe moet u Pyrus salicifolia ‘Pendula’ snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

De hangende takken van de ‘Wilgpeer’ hoeft u niet af te knippen en kunt u gewoon laten doorgroeien. De boom krijgt dan een sierlijke vorm met afhangende twijgen. Soms is snoei wel wenselijk. Als u bijvoorbeeld een dakvorm van de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ bezit dient deze minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden. Het bladerdek wordt zo meer gesloten zodat de boom voldoende schaduw geeft.

Als de boom te groot wordt, dan kunt u hem prima snoeien. In principe is het mogelijk deze boom het hele jaar door te snoeien. De beste periodes hiervoor zijn het najaar en de zomer. Met het snoeien voor de bloei bestaat het risico bestaat dat u bloemknoppen wegknipt; dan zal de bloei dat jaar uitblijven. Verder is er geen onderhoud nodig. Zorg dat de grond voldoende vochtig is, wanneer er een langere periode van droogte heerst. Vooral wanneer de boom pas minder dan twee jaar geleden geplant is.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.