Menu
Geen producten gevonden

Pyrus salicifolia ‘Pendula’

Pyrus salicifolia ‘Pendula’

Zijn dunne, grijze twijgen met daaraan de zilvergrijze, viltig behaarde bladeren en de crèmewitte bloemen in het voorjaar geven uw tuin kleur en een chique uitstraling. Een mooie boom om als solitair in de tuin te gebruiken!

Wat zijn de kenmerken van Pyrus salicifolia ‘Pendula’?

De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is een sierpeer met opvallend grijsgekleurde, viltachtige bladeren. De bladeren zijn smal en hebben wat weg van het blad van een wilgenboom. Vandaar dat deze boom in het Nederlands wilgpeer of wilgbladige peer wordt genoemd. De naam ‘Pendula’ betekent hangend en verwijst naar de afhangende takken van deze boom. De takken hangen net als bij een treurwilg over naar de grond. Soms wordt de boom ook wel treurpeer genoemd. De Wilgbladige treurpeer is winterhard en verliest zijn bladeren. Ieder voorjaar in april of mei bloeit de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ met crèmewitte bloemen. De bloesem bedekt dan de hele boom. Tegelijkertijd met de bloesem verschijnt het grijs gekleurde blad.

De vruchten van deze sierpeer zijn te verwaarlozen. Er komen in het najaar slecht enkele kleine, harde vruchten aan, die niet bijzonder smaakvol zijn. Ze vallen nauwelijks op tussen de grijze blaadjes. De vruchten zijn overigens niet giftig.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is in vele vormen verkrijgbaar. De boom wordt soms omhoog geleid d.m.v. een bamboestok. De boom is op dit manier over de hele lengte vertak, van top tot teen. Deze vorm wordt een beveerde boom genoemd. Vaak zie je de boom geënt op stam waardoor de boom vanaf hoogte sierlijk naar beneden gaat hangen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u beide vormen kopen. De boom is ook heel geschikt voor een kleine tuin. Deze sierpeer wordt 3 tot 5 meter hoog en is zeer goed te snoeien. Daarnaast is deze sierpeer goed te leiden. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u ook een dakvorm van deze boom.

Hoe plant u Pyrus salicifolia ‘Pendula’?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ in pot. U kunt daardoor het hele jaar deze boom kopen en planten. Zet de boom op een zonnige of halfschaduwrijke plaats in uw tuin. Belangrijk is dat u voor het planten van de ‘Pendula’ de grond goed doorlatend maakt en zorgt voor een humusrijke bodem, door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de tuinplant. Graaf een ruim plantgat, dat niet dieper is dan de kluit hoog is.

Voor het planten de boom met pot en al onderdompelen in water. Dan de pot verwijderen en de boom in het gat plaatsen, het gat verder opvullen met grond en deze stevig aandrukken met de hak van de voet. Geef daarna nog wat water; zeker bij droogte! Wij adviseren bij het planten van de boom om een of twee boompalen ter ondersteuning te plaatsen. De palen en de rubber boomband kunt u ook samen met de boom bestellen.

Hoe moet u Pyrus salicifolia ‘Pendula’ snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

De hangende takken van de ‘Wilgpeer’ hoeft u niet af te knippen en kunt u gewoon laten doorgroeien. De boom krijgt dan een sierlijke vorm met afhangende twijgen. Soms is snoei wel wenselijk. Als u bijvoorbeeld een dakvorm van de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ bezit dient deze minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden. Het bladerdek wordt zo meer gesloten zodat de boom voldoende schaduw geeft.

Als de boom te groot wordt, dan kunt u hem prima snoeien. In principe is het mogelijk deze boom het hele jaar door te snoeien. De beste periodes hiervoor zijn het najaar en de zomer. Met het snoeien voor de bloei bestaat het risico bestaat dat u bloemknoppen wegknipt; dan zal de bloei dat jaar uitblijven. Verder is er geen onderhoud nodig. Zorg dat de grond voldoende vochtig is, wanneer er een langere periode van droogte heerst. Vooral wanneer de boom pas minder dan twee jaar geleden geplant is.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Monique,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Pyrus salicifolia 'Pendula'.

  Het beste kunt u ons een foto mailen van de plant zoals hij er nu bij staat. Dan kunnen we bekijken wat de oorzaak is dat de topjes van de boom dood gaan.

  Ik verwacht dat ze te droog staan, dus dat er een keer flink water gegeven moet worden.

  Als ze echt dor en dood zijn, dan kunt u ze er het beste inderdaad uitknippen.

  Maar nogmaals met een foto kunnen we u beter van advies voorzien. Deze foto (inclusief toelichting) kunt u sturen naar [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Monique Monique

  Wij heb net 2 nwe boompjes gekregen maar nu kkrijgt de ene boom grijze toppen met dode bladeren. Mogen we deze afknippen? Of gaat de bboom gaat dood?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Pyrus salicifolia 'Pendula'.

  Ook dit voorjaar is er op het moment dat deze boom in bloei zou moeten staan een aantal nachten nachtvorst geweest. Het zou kunnen dat dit jaar de bloesem opnieuw bevroren is geweest. Helaas is dit nu al een paar jaar achter elkaar zo geweest. Ook bij de hortensia's zie je al een paar jaar dat de nieuwe scheuten bevriezen.

  Als u twijfelt of dit de oorzaak is, kunt u altijd een foto mailen naar ons, dan kijken we ernaar. Dit kan naar [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Gubbels,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Pyrus salicifolia 'Pendula'.

  Dat zal nog wel gaan bij een boom die er drie jaar staat, maar dat gaat nu niet meer. Daarmee kunt u het beste wachten tot het najaar tot het blad van de boom gevallen is.

  De boom heeft straks wortels verloren bij het verplanten. Om de verhouding tussen het takkengestel en het aantal wortels gelijk te houden, kunt u na het verplanten het beste de takken voor een gedeelte terug knippen (ongeveer de helft). De kans op aangroeien wordt daarmee aanzienlijk vergroot.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 5. Gubbels Gubbels

  Beste,

  Wij hebben 2 Pyrus Pendula bomen in de voortuin en zouden deze graag naar de achtertuin verplaatsen. Is dat mogelijk? Bomen zijn ongeveer 3 jaar oud.

  Alvast bedankt voor het antwoord!

 6. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw vraag op een van onze blog berichten.

  U kunt een pyrus op dit moment nog snoeien dat is geen probleem.

  Wacht niet veel langer anders zit er nog meer spanning in de plant en komt er wat sap/ vocht uit de plant gelopen na het snoeien.

  Dit ter info voor u .

 7. Herman Hendriks Herman Hendriks

  Dag, mijn Pyrus is al een jaar of 12 oud en ik zou hem rigoureus willen snoeien. Kan dat nog? Hoor graag, waarvoor dank! H. Hendriks

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.