Menu
Geen producten gevonden

Ribes sanguineum ‘King Edward VII’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Ribes sanguineum ‘King Edward VII’

Een geliefde tuinplant, deze roodbloeiende Ribes. En de bloei valt al in het vroege voorjaar!

Wat zijn de kenmerken van Ribes ‘King Edward VII’?

De ribes is een sterke tuinplant, die oorspronkelijk op grote hoogte voorkomt langs de Westkust van de Verenigde Staten. De variëteit King Edward VII is vernoemd naar de zoon van koningin Victoria en heeft iets rodere bloemen dan de soort. In maart of april gaat deze tuinplant al bloeien, met bloedrode, afhangende bloemtrosjes; de bloei duurt tot mei. Een  combinatie met andere vroegbloeiers, zoals Forsythia, Viburnum (Sneeuwbal) en Syringa is aan te raden.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Anders dan de meeste ribes vormt deze struik geen bessen of ze blijven erg klein en vallen niet op. Deze tuinplant plant u solitair in uw tuin, maar kan ook in groepen worden toegepast en in een (gemengde) haag. Ook in het openbaar groen, parken en landschapstuinen kan deze struik prima worden toegepast. Een  volgroeide struik wordt ongeveer 150 cm hoog en net zo breed.

Hoe plant u Ribes sanguineum ‘King Edward VII’?

Bij Tuinplantenwinkel kunt u deze tuinplant het hele jaar door kopen. Omdat wij onze tuinplanten in een pot leveren, kunt u ze het gehele jaar aanplanten. Een rode ribes staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw. Deze tuinplant kan in alle normale tuingrond aangeplant worden. Wel de grond goed losmaken, voordat u gaat planten.

Het plantgat dat u graaft, moet net iets breder maar weinig dieper dan de potmaat worden. In het gat kunt u wat aanplantgrond mengen, om het aangroeien te bevorderen. Deze aanplantgrond kunt u samen met de struik bestellen.

Voeg ruim water toe aan het gat, of dompel de plant vooraf even met pot en al onder in een emmer water. Verwijder voorzichtig de pot, trek daarbij niet aan de plant. Zet hem in het plantgat en vul met de omliggende aarde het gat verder op. Druk de aarde vervolgens goed aan met de voet of handen. Tenslotte geeft u nog wat water zodat de grond goed aan zakt. In de eerste jaren na aanplant is het verstandig om bij aanhoudend droog weer extra water te geven zodat de plant goed aan wortelt en niet uitdroogt.

Hoe moet u Ribes sanguineum ‘King Edward VII’ snoeien en onderhouden?

Het onderhoud van deze tuinplant is makkelijk. Snoei direct na de bloei, eind mei,  ongeveer 1/3 deel van de oudste takken met de bruine, oude bloemen tot net boven de grond weg. Dit om de bloei voor het volgende jaar te stimuleren. Zonder snoei zal de struik hoger worden en is de bloei op den duur minder. De meeste bloemen verschijnen aan het tweejarig hout. Dit is het hout dat in het vorige jaar is gevormd.

Rode ribes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De rode bloemetjes staan in trossen bijeen en verschijnen wanneer de knoppen uitlopen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.