Menu
Geen producten gevonden

Rode reuzenbloemen van de Camelia ‘Barbara Morgan’

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Rode reuzenbloemen van de Camelia ‘Barbara Morgan’

Een prachtig bloeiende tuinplant met roosachtige rode bloemen, waar u al vroeg in het voorjaar van kunt genieten. Maak kennis met deze camelia.

Wat zijn de kenmerken van Camellia japonica ‘Barbara Morgan’?

De Camellia vindt zijn oorsprong in China. Er zijn wel 300 verschillende soorten, waarvan de Camellia japonica wel de bekendste tuinplant is. De bekendste camelia in het algemeen is de Camellia sinensis ofwel theeplant. Van de Camellia japonica zijn weer honderden variëteiten met ieder hun eigen bloemkleur en vorm. De ‘Barbara Morgan’ is een van de mooiste rode variëteiten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De Nederlandse naam voor de Camellia is ‘Camelia’. Camellia japonica ‘Barbara Morgan’ is een groenblijvende tuinplant, die al in maart uitbundig gaat bloeien. De rode bloemen zijn werkelijk een sieraad voor de tuin, op het terras of in een pot op het balkon. Als de bloem volledig geopend is zijn de opvallende gele meeldraden te zien. De bloei duurt ongeveer 2 maanden doordat niet alle knoppen tegelijkertijd open komen.

Naast de rode Barbara Morgan vindt u op Tuinplantenwinkel enkele andere variëteiten in het assortiment zoals ‘Black Lace’(donkerrood), ‘Ack-Scent’(roze), ‘Bonomiana’ (licht roze), ‘Nuccio’s Gem’(wit) en Wheeler (roze). Klik hier op alle variëteiten te bekijken.

Hoe plant u Camellia japonica ‘Barbara Morgan’?

Geef de camelia een beschutte standplaats in de (half)schaduw. Met beschut bedoelen we beschermde omgeving waar vorst en wind minder invloed hebben. Ze staan daarnaast het liefst in een vochtige en humusrijke bodem die goed doorlatend is. Geef de camelia daarom een ruime hoeveelheid tuinturf (deze kunt u bij Tuinplantenwinkel.nl mee bestellen), dit bevordert de groei en bloei.

Bij aanplanten in de tuin maakt u eerst de bodem goed los, ook wat dieper in de bodem. Verdeel de Camelia’s met pot over de aan te planten border; wij adviseren 1 struik per vierkante meter als u er meer bij elkaar wilt zetten. Maak een plantgat een stuk groter dan de pot en strooi er meteen flink wat tuinturf in. Dompel de tuinplant met pot even in een emmer, zodat de wortels zich goed volzuigen en zet de plant zonder pot in het gat. Vul het gat op met omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met handen of voeten. Geef tenslotte nog een keer water en sproei bij warm en droog weer nog een paar keer.

Hoe moet u Camellia japonica ‘Barbara Morgan’ snoeien en onderhouden?

Omdat een Camellia niet hard groeit, is het voldoende als deze struik na de bloei wat bijgeknipt wordt om de vorm in de hand te houden. Jonge scheuten snoeit u zo min mogelijk weg, maar wanneer er stakerige scheuten ontstaan, kunt u die tot bij de struik terugsnoeien. Belangrijk is dat de plant niet uitdroogt, zeker niet wanneer u de struik pas heeft aangeplant. In een pot heeft de Camellia regelmatig water nodig; zorg wel dat het overtollige water uit de pot weg kan. Geef bij voorkeur regenwater, als dat mogelijk is.

Om de zuurgraad in de bodem op peil te houden, is het nodig regelmatig een paar handen turf rond de tuinplant te strooien. In de winterperiode moet u zorgen dat er flink wat blad rond de plantvoet ligt om zo de tuinplant te beschermen tegen (strenge) vorst. Hiermee verzuurt u ook meteen de bodem waardoor de plant goed groeit. Extra bemesting naast de turf is niet nodig en zorgt er vaak voor dat de struik minder rijk bloeit. In een pot geldt dat echter niet; geef de camelia dan wel tijdig voeding gedurende het groeiseizoen. Als u bijvoorbeeld een organische mestkorrel gebruikt kunt u deze elke 6 tot 8 weken herhaaldelijk geven.

Camelia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen er alles voor om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Bij een geheel geopende bloem van deze camelia zijn de opvallende meeldraden goed te zien.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.