Menu
Geen producten gevonden

Rosa Bonica

Rosa Bonica

Erg sterke en gezonde roos met een ongekende hoeveelheid aan bloemen, dat is in een notendop de beschrijving van de Bonica trosroos.

Wat zijn de kenmerken van Rosa Bonica 82?

De ‘Bonica 82’ behoort tot de trosrozen; ook wel ‘floribunda rozen’ genoemd. Het is een gezonde rozensoort uit de selectie van de veredelaar Meilland (Meillandroos / Meillandrozen). Aan één steel zitten meer bloemen in trossen bij elkaar; vandaar de naam. Het is een sterke roos, die een flinke groeikracht bezit, winterhard is en weinig last heeft van schimmels en ziektes. In extremere situaties doet de Rosa ‘Bonica 82’ het dus ook nog gewoon goed. In een border met verschillende tuinplanten combineert deze rozensoort ook prima.

Geef de roos wel ruimte; zet andere tuinplanten er niet te dicht op zodat de roos goed kan uitgroeien. Ook achterin borders is de Bonica roos prachtig. U kunt de roos namelijk prima door laten groeien tot een hoogte van anderhalve meter. Als u de planten kort snoeit blijven ze gewoon lager tot 80 centimeter hoog. De bloemen zijn roze van kleur en bloeien van juni tot november. Zet de rozen bij voorkeur op een zonnige plek in uw tuin. Het is mooi om er een aantal bij elkaar te zetten. Dan adviseren wij 3 planten per m2. Maar ook solitair doet ‘Bonica 82’ het prima.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Rosa Bonica 82?

Het beste zet u rozen op een (half)zonnige plaats in de tuin. Het is belangrijk bij het planten van de rozen te zorgen voor een goede start. Maak de grond eerst goed doorlatend, zodat het water niet blijft staan maar in de grond kan dringen. Zorg verder dat de grond humusrijk is door wat potgrond of aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Dit kunt u indien nodig ook bestellen via onze website. Plant de roos zo in het plantgat dat het oculatiepunt (de knobbel op de stam waar de takken uitkomen) net onder de grond komt te zitten. Doorgaans kunt u de planten net zo diep planten als dat ze in de pot staan bij aankoop. Voeg de grond weer toe aan het gat en druk de aarde rond de kluit goed aan, waarna u ruim water geeft.

Bij een roos op stam zit het oculatiepunt bovenaan de stam. Deze plaatst u natuurlijk niet onder de grond. U kunt in dit geval het beste de plant op dezelfde diepte planten zoals de plant in de pot staat. De bovenzijde van de potgrond in de pot komt dat overeen met het grondniveau van uw tuin of pot.

Kunt u rozen in pot planten?

Rozen zijn prima in pot te planten. Houdt er rekening mee dat rozen veel voeding verlangen. In een pot is het extra belangrijk deze te geven omdat de voeding sneller op is. Gebruik hiervoor een organische meststof zoals culterra of koemest. Geef ook regelmatig water zodat de kluit niet uitdroogt.

Wat voor onderhoud heeft Rosa Bonica 82 nodig?

Het snoeien van rozen houdt ze gezond en zorgt voor een rijke bloei. U kunt ze het beste in maart snoeien. Een te vroege snoei kan leiden tot vorstschade aan de plant. Snoei altijd bij temperaturen boven nul. We hebben uitgebreide verzorging- en snoeitips voor stuikrozen op een rijtje gezet. Ga daarvoor naar onze blog of kijk op de webpagina van www.Tuinplantenwinkel.nl. Bij elke roos vindt u een link naar deze snoeitips.

In de zomer snoeit u de uitgebloeide bloemstelen weg zodat de roos opnieuw scheuten maakt en blijft bloeien tot in het najaar.

We verzorgen onze rozen op ons plantencentrum continue. Zo zijn ze altijd klaar zijn om uw tuin op te fleuren. We snoeien de uitgebloeide stengels terug zodat de roos snel weer nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt.

Kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Onze tuinplanten worden daardoor altijd in een goede conditie bij u afgeleverd. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw vraag. U heeft waarschijnlijk de Rosa 'Climbing Bonica' staan. Dit is inderdaad een doorbloeiende klimroos. Als u na de eerste bloei de bloemtrossen afknipt tot het eerste 5-tallige blad of verder moet de plant in staat zijn om nieuwe bloemtrossen te vormen. U doet dus niets fout. Geef eventueel wat extra rozenvoeding of Culterra na de eerste snoei. Dit zorgt voor extra groeistimulans en dus ook een betere herbloei.

 2. Renée Renée

  Ik heb deze roos als klimroos. De roos bloeit echter niet door na de 1e bloei. Ik heb na de de bloei de bloemen eraf geknipt net boven een 5 blad. Nu (oktober) heb ik 1 trosje rozen eraan.
  Wat doe ik fout? Hoe laat ik deze doorbloeiende roos ook daadwerkelijk doorgroeien?
  Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Deze Rosa 'Bonica' is een sterke en makkelijk groeiende roos.
  Normaal moet een roos zoveel mogelijk op een zonnige plaats staan maar de bonica zal het zeker op uw standplaats ook gewoon doen en bloemen vormen.

  Het is een sterke doorbloeiende trosroos.

 4. Monique Monique

  Ik wil de roos graag in een pot op het terras zetten waar in de ochtend en 's middags na 4 uur zon is. Is dat voldoende voor deze roos??

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De stamroos Bonica 82 hoort in principe in de tuin buiten te staan.
  Als u hem binnen in een serre plaatst zal dat tijdelijk wel lukken, maar u heeft veel eerder kans op luis en schimmelvorming.
  Doordat er geen wind en water bij kan vinden de infecties dit een ideale plaats om zich te vestigen.

  Dus het advies van tuinplantenwinkel.nl is dat de roos het beste in de tuin geplaatst kan worden of in een pot op het terras dan zult u veel plezier aan uw aankoop beleven.
  Want de Bonica 82 is een hele sterke doorbloeiende roos.

 6. Jookje van der werf Jookje van der werf

  kan een roos bonica82 op stam ook in een grote pot in een serre groeien en bloeien op een vaste plaats?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.