Menu
Geen producten gevonden

Rosa 'Nina Weibull'

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Rozen
 • 2
Rosa 'Nina Weibull'

Maak kennis met een van de klassiekers in ons assortiment rozen. Vanaf juni kun u maandenlang genieten van de rijkbloeiende Rosa ‘Nina Weibull’.

Wat zijn de kenmerken van Rosa ‘Nina Weibull’?

De 'Nina Weibull' behoort tot de familie van de trosrozen en is een erg gezonde rozensoort uit de selectie van de veredelaar Poulsen (Poulsenroos / Poulsenrozen). Deze rozensoort is al jaren een vaste waarde binnen het rozenassortiment van tuinplantenwinkel.nl en dat is niet voor niets. De plant bloeit zeer rijk van juni tot november. De rode bloemen van deze roos verschijnen in grote getalen aan de sterke stelen die niet omvallen. De bloemen blijven bovendien lang mooi.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De ‘Nina Weibull’ is verkrijgbaar als struikroos en als roos op stam. Ze is een ideale struikroos voor perken maar is ook prima te gebruiken in combinatie met vaste planten en eenjarigen. De roos combineert mooi met rood, oranje en geel bloeiende planten. In de zomer behaald de struikroos een hoogte van ongeveer 80 centimeter. De rozen zitten in bundels bijeen en komen een voor een uit.

In de vorm van een roos op stam valt deze roos nog meer op. De bloemen staan niet alleen op ooghoogte maar vallen ook op wanneer de stamroos wat verder weg in de tuin is geplant. Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we de Rosa ‘Nina Weibull op stam in verschillende hoogtes aan: met een stam van 60 en 110 centimeter. De stamroos is ook geschikt om in pot te plaatsen.

Hoe plant u Rosa ‘Nina Weibull’?

Het beste zet u rozen op een (half)zonnige plaats in de tuin. Het is belangrijk bij het planten van de rozen te zorgen voor een goede start. Maak de grond goed doorlatend, ook de diepere lagen, zodat water in de grond kan dringen en niet blijft staan. Zorg verder dat de grond humusrijk is door wat potgrond of aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. U kunt dat indien nodig ook bestellen via onze website.

Plant de roos zo in het plantgat dat het oculatiepunt (de knobbel op de stam waar de takken uitkomen) net onder de grond komt te zitten. Rozen die in een pot door ons geleverd worden, hebben dat punt vaak al onder de aarde; die hoeven dus niet dieper geplant te worden. Bij stamrozen bevindt dit punt zich op grote hoogte. Houdt bij stamrozen ongeveer de hoogte aan zoals de planten in hun pot staan. Voeg de grond weer toe aan het gat en druk de aarde rond de kluit goed aan, waarna u ruim water geeft. Wanneer u de roos plant in het voorjaar of de zomer, en de plant al blad heeft ontwikkeld is het belangrijk om water te blijven geven bij droogte.

Hoe moet u Rosa ‘Nina Weibull’ snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Voor het beste resultaat kunt u rozen elk jaar flink snoeien. De belangrijkste snoei vindt plaats in de late winter tussen eind februari en maart. In deze periode kunt u de rozenstruik flink terug snoeien. Snoei alle afgestorven takken en dunne zwakke takjes in zijn geheel weg. De overgebleven stelen snoeit u tot op een hoogte van 5 tot 15 centimeter boven de grond terug. Zo zorgt u voor malse scheuten en flinke bloemtrossen bij de Rosa ‘Nina Weibull’. Snoei altijd bij temperaturen boven nul. We hebben uitgebreide verzorging- en snoeitips voor stuikrozen bij elke soort op een rijtje gezet in een blog.

De Rosa ‘Nina Weibull’ is een doorbloeiende roos wat wil zeggen dat de roos van juni tot oktober bloemen kan produceren. De rijkste bloei valt in juni en juli. Snoei de uitgebloeide stengels in de zomer terug zodat de roos nieuwe bloemstengels maakt in hetzelfde jaar. Naast het snoeien raden we aan de rozen te voorzien van wat extra mest. Gebruik hiervoor organische meststof of speciale rozenmest.

We verzorgen onze rozen in ons plantencentrum continue. Zo zijn ze altijd klaar zijn om uw tuin op te fleuren. We snoeien de uitgebloeide stengels terug zodat de roos snel weer nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt. Kijk voor al onze struikrozen op deze pagina.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw reactie dat is heel aardig van u.

  Mochten er nog vragen zijn over de rozen dan horen we het graag

 2. martin martin

  Heel mooie planten ontvangen, keurig verpakt en verzonden.
  De rozen begonnen direct te bloeien, zeer aan bevolen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.