Menu
Geen producten gevonden

Rosa ‘Nostalgie’

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Rozen
 • 0
Rosa ‘Nostalgie’

Rosa ‘Nostalgie’ is door zijn grote kersenrood met wit bloeiende bloemen een bijzonder opvallende roos. De heerlijke geur is nog een mooie toegift. Ontdek hier waarom deze roos ook voor uw tuin een aanwinst is.

Wat zijn de kenmerken van Rosa ‘Nostalgie’?

Grootbloemige rozen lijken wat op de rozen die u bij de bloemist kunt kopen. De klassieke bloemvorm is bijna een merk op zich. Grootbloemige rozen behoren tot de groep van de ‘struikrozen’. In de negentiende eeuw zijn deze rozen voor het eerst bij ons geïntroduceerd. De ‘Nostalgie’ is een nieuwer ras die zijn oorsprong vindt in 1995. De Grootbloemige struikroos 'Nostalgie' is een gezonde rozensoort uit de selectie van de veredelaar Tantau (Tantauroos / Tantaurozen). Ze kunnen bloeien van juni tot november. De bloemen zijn bolvormig en de groene bladeren zijn leerachtig. Soms staan er aan de rozenstruik enkele bloemen bij elkaar maar vaak staan ze ook alleen.

De bloemen staan op stevige stengels; ze staan als snijbloem prachtig in een vaas. Als u de bloemen op een lange steel ’s morgens plukt dan blijven ze lang goed. Knip de steel vlak boven een nieuwe scheut af, verwijder het onderste blad en zet meteen in lauw water met snijbloemenvoedsel. In oasis steken is ook mogelijk!

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u naast de Rosa ‘Nostalgie’ een zeer uitgebreide collectie grootbloemige rozen. Een van de meest bekende is wellicht de ‘Ingrid Bergmann’. Echte klassiekers zoals de Just Joey en Queen Elizabeth, maar ook ‘Dame de Coeur’ en de ‘Black Baccara’ vindt u terug op onze website.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u naast de Rosa ‘Nostalgie’ een zeer uitgebreide collectie grootbloemige rozen. Een van de meest bekende is wellicht de ‘Ingrid Bergmann’. Echte klassiekers zoals de Just Joey en Queen Elizabeth, maar ook ‘Dame de Coeur’ en de ‘Black Baccara’ vindt u terug op onze website.

Hoe plant u Rosa ‘Nostalgie’?

U kunt met grootbloemige rozen een heel perk aanplanten, maar als solitaire struik staat de Rosa ‘Nostalgie’ ook erg mooi. Wanneer u een aantal van deze rozen bij elkaar zet, adviseren wij 3 planten per m2. Een rozenplant doet het op vrijwel elke soort grond, mits die goed voedingsrijk is. Een (half)zonnige plek in de tuin is een voorwaarde voor een goede groei en bloei. Bij tuinplantenwinkel.nl worden alle rozen in pot geleverd. Dit heeft als voordeel dat ze het hele jaar te kopen en te planten zijn.

Bij het planten kan de grond het beste goed worden voorbewerkt. Zorg bij het planten voor een goede start. Maak de grond goed doorlaatbaar, zodat er geen harde lagen meer zijn. Dit kunt u doen door het plantgat eerst wat dieper en breder uit te graven dan nodig. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe aan het plantgat en vermeng dit met al aanwezige aarde. Dompel de tuinplant met pot en al vooraf in een emmer water. Plant de roos vervolgens en zorg dat het oculatiepunt (op dit punt beginnen de stengels te groeien) zich net onder de grond bevindt. Bij rozen uit pot zit het oculatiepunt vaak al onder de aarde. U hoeft rozen uit pot dus niet dieper te poten. Wel de pot verwijderen!

Hoe moet u Rosa ‘Nostalgie’ snoeien wat voor onderhoud is er verder nodig?

Onderhoud van de Rosa ‘Nostalgie’ is niet moeilijk. Iedereen kan er voor zorgen dat mooie gezonde planten de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Snoeien is voor rozen belangrijk. Dit houdt de plant gezond en zorgt voor malse scheuten die uiteraard de mooiste bloemen geven. Snoeien van de roos gebeurd gewoonlijk in maart. Knip de roos dan terug tot 15 à 20 centimeter.

In de zomer knipt u de uitgebloeide bloemen terug zodat de rozenstruik opnieuw uitloopt. De bloei duurt zo tot in de herfst. Onze rozen worden altijd verzorgd op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Dit is om ervoor te zorgen dat uw online aankoop altijd startklaar is.

Geef Rosa 'Nostalgie' voldoende voedsel voor een rijke bloei. Geef de roos daarom regelmatig mest. Strooi in de lente organische mestkorrels rond de voet van Rosa 'Nostalgie'. Herhaal dit in mindere mate nogmaals aan het begin van de zomer. Het kwetsbare oculatiepunt kunt u beschermen door vóór de winter een hoopje aarde over het hart van de struik aan te brengen (aanaarden). In het voorjaar verdeelt u deze aarde weer over de border. Uitgebreide snoei- en onderhoudstips met duidelijke illustraties vindt u in ons blog.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste van Hulten,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Rosa 'Nostalgie'.

  Waarschijnlijk heeft het blad van uw Rosa 'Nostalgie' last van een schimmelinfectie in het blad. Deze zomer is het naar verhouding erg nat en vrij koud. Deze combinatie zorgt ervoor dat schimmels zich makkelijk kunnen ontwikkelen. Hier is niet veel tegen te doen. Eventueel kunt u het aangetaste blad van de plant verwijderen en weggooien in de kliko. Zo wordt de schimmel bij de roos weggehaald. U kunt de plant ook alvast een stukje terugsnoeien. Knip de uitgebloeide bloemen plus een deel van de takjes terug. Daarnaast is een keer voeding geven ook altijd goed voor de gezondheid van de Rosa 'Nostalgie' (en elke andere rozensoort). Dit kan ook nu in augustus nog gedaan worden.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.