Menu
Geen producten gevonden

Rosa ‘The Fairy'

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Rozen
 • 0
Rosa ‘The Fairy'

Op zoek naar een bodembedekkende roos? Deze roos bloeit met honderden roze bloemetjes tegelijk. En de naam? Die is al even sprookjesachtig als de plant zelf. Lees hier alles over Rosa ‘The Fairy’.

Wat zijn de kenmerken van Rosa ‘The Fairy'?

De Rosa ‘The Fairy’ behoort tot de familie van de bodembedekkende struikrozen. Het is een sterke en gemakkelijke rozensoort die erg weinig last heeft van ziekten en plagen. Ze bloeien van juni tot wel in november met kleinere roosjes in grote trossen. De kleur van de bloemen is roze. Ze verspreiden geen opvallende geur. De beste plek in uw tuin is in de zon of halfschaduw. Dan zullen de kleine trosvormige bloemen het rijkste bloeien. In de winter verliezen rozen het blad. Een volgroeide plant wordt 40 centimeter hoog. Wij adviseren vijf tuinplanten per vierkante meter wanneer u ‘The Fairy’ in groepen wilt planten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wanneer u in een wat kleinere tuin van deze roos wilt genieten, kunt u bij Tuinplantenwinkel.nl kiezen voor de Rosa ‘The Fairy’ op stam met een stamhoogte van 60cm, 90 cm of 110cm. Deze kunt u zowel in pot als in de tuin planten.

Naast de roze ‘Fairy’ is er ook een rood- en witgekleurde variëteit. De rode heet ‘Fairy Queen’, de witte ‘Crystal Fairy’. Ook deze soorten groeien op dezelfde wijze als de roze ‘Fairy’. Kijkt u daar ook eens naar op onze website www.tuinplantenwinkel.nl.

Hoe plant u Rosa ‘The Fairy'?

Onze rozen zijn in een pot gekweekt, daarom kunt u ze het hele jaar planten. Rozen groeien goed in humusrijke grond. Maak de grond eerst goed los, zodat deze geen harde lagen meer heeft. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe in het plantgat. U moet de pot verwijderen als u gaat planten. Plaats de roos net zo diep als de kluit hoog is, in het plantgat, vul het gat met aarde op en druk de grond goed aan. Voegt u daarna ruim water toe. Als u de roos plant wanneer er blad aan de plant zit geeft u het beste nog regelmatig water in tijden van droogte.

Hoe moet u Rosa ‘The Fairy' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Wij verzorgen op ons bedrijf de tuinplanten goed; we snoeien ze in de winter en in de zomer snoeien we de uitgebloeide bloemen weg, zodat u dat niet hoeft te doen. Bodembedekkende rozen zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Het snoeien is vrij eenvoudig. U hoeft niet precies te zijn en knipt de struiken in het voorjaar simpelweg rond af. U kunt uitgebloeide bloemen verwijderen, waardoor er weer nieuwe bloemen zullen verschijnen. Uitgebreide tips over planten en verzorgen van rozen kunt u verder vinden in ons blog over rozen snoeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u de uitgebloeide bloemetjes verwijderen.
  Het is een doorbloeiende roos dat wil zeggen dat de roos telkens opnieuw knoppen kan vormen en gaat bloeien in de periode tussen juni en oktober. Als de roos op een bepaald moment helemaal uitgebloeid is kunt u hem het beste in zijn geheel wat terug snoeien zodat de plant snel weer nieuwe knoppen gaat vormen. U kunt de roos dan ook wat mest geven. De roos schiet weer gewoon uit en maakt dan opnieuw bloemen.

  Veel succes met de rozen!

 2. Van Til Van Til

  We hebben een paar rosa de fairy op stam in een border staan.
  Nu al mooi in bloei.
  Vraag: moeten we de uitgebloeide bloemetjes steeds verwijderen of is dat niet nodig

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.