Menu
Geen producten gevonden

Rosa ‘The Fairy'

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Rozen
 • 4
Rosa ‘The Fairy'

Op zoek naar een bodembedekkende roos? Deze roos bloeit met honderden roze bloemetjes tegelijk. En de naam? Die is al even sprookjesachtig als de plant zelf. Lees hier alles over Rosa ‘The Fairy’.

Wat zijn de kenmerken van Rosa ‘The Fairy'?

De Rosa ‘The Fairy’ behoort tot de familie van de bodembedekkende struikrozen. Het is een sterke en gemakkelijke rozensoort die erg weinig last heeft van ziekten en plagen. Ze bloeien van juni tot wel in november met kleinere roosjes in grote trossen. De kleur van de bloemen is roze. Ze verspreiden geen opvallende geur. De beste plek in uw tuin is in de zon of halfschaduw. Dan zullen de kleine trosvormige bloemen het rijkste bloeien. In de winter verliezen rozen het blad. Een volgroeide plant wordt 40 centimeter hoog. Wij adviseren vijf tuinplanten per vierkante meter wanneer u ‘The Fairy’ in groepen wilt planten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wanneer u in een wat kleinere tuin van deze roos wilt genieten, kunt u bij Tuinplantenwinkel.nl kiezen voor de Rosa ‘The Fairy’ op stam met een stamhoogte van 60cm, 90 cm of 110cm. Deze kunt u zowel in pot als in de tuin planten.

Naast de roze ‘Fairy’ is er ook een rood- en witgekleurde variëteit. De rode heet ‘Fairy Queen’, de witte ‘Crystal Fairy’. Ook deze soorten groeien op dezelfde wijze als de roze ‘Fairy’. Kijkt u daar ook eens naar op onze website www.tuinplantenwinkel.nl.

Hoe plant u Rosa ‘The Fairy'?

Onze rozen zijn in een pot gekweekt, daarom kunt u ze het hele jaar planten. Rozen groeien goed in humusrijke grond. Maak de grond eerst goed los, zodat deze geen harde lagen meer heeft. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe in het plantgat. U moet de pot verwijderen als u gaat planten. Plaats de roos net zo diep als de kluit hoog is, in het plantgat, vul het gat met aarde op en druk de grond goed aan. Voegt u daarna ruim water toe. Als u de roos plant wanneer er blad aan de plant zit geeft u het beste nog regelmatig water in tijden van droogte.

Hoe moet u Rosa ‘The Fairy' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Wij verzorgen op ons bedrijf de tuinplanten goed; we snoeien ze in de winter en in de zomer snoeien we de uitgebloeide bloemen weg, zodat u dat niet hoeft te doen. Bodembedekkende rozen zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Het snoeien is vrij eenvoudig. U hoeft niet precies te zijn en knipt de struiken in het voorjaar simpelweg rond af. U kunt uitgebloeide bloemen verwijderen, waardoor er weer nieuwe bloemen zullen verschijnen. Uitgebreide tips over planten en verzorgen van rozen kunt u verder vinden in ons blog over rozen snoeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Laura,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Rosa 'The Fairy'.

  U kunt de Fairy rozen gerust nu al terugknippen. Zeker als ze op een beschutte plek staan, kunt u ze ook in net najaar al helemaal terugsnoeien.

  Wat ook kan is de rozen nu alvast een stuk terugknippen, tot bijvoorbeeld 30 cm boven de grond. U bent dan de uitgebloeide lange stengels die het rommelig maken kwijt. Later in maart knipt u ze dan nog wat verder terug.

  U hoeft uw rozen nu niet bij te mesten. Tuinplanten zijn in de herfst en de winter in rust en nemen dan geen voeding op. U kunt de Fairy rozen vanaf april weer gaan mesten. U kunt eventueel wel compost (siertuinbemesting) rond de planten strooien in deze tijd van het jaar.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Laura Laura

  Kan ik mijn fairy rozen nu 9 november terugsnoeien. Er Itten nu allemaal lange bruine uitgebloeide bloemen in dit is een treurig gezicht. Moet ik tot maart wachtwn of kan ik de uitgebloeide lange stengels wegknippen en moet ik E dan ook mesten?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Bram,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Rosa 'The Fairy'..

  Het is af te raden om rozen te planten op een plek waar jarenlang rozen hebben gegroeid zonder iets aan de grond te doen. Dit heeft inderdaad te maken met de aaltjes die in de grond zitten en de wortels aan kunnen tasten van de nieuw te planten rozen.

  U kunt het beste één jaar afrikaantjes laten groeien of minimaal 3 jaar iets anders planten voordat u weer rozen terug plant op hetzelfde stuk grond.
  Een andere mogelijkheid is om de grond te verwisselen met grond (tot ongeveer een diepte van 50 cm) van elders uit de tuin en deze goed te verrijken met compost.

  De Rosa 'The Fairy' is wel een zeer gemakkelijke tuinroos die altijd goed doorbloeit en makkelijk te onderhouden is.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Bram Kooyman Bram Kooyman

  Ik wil mijn te oude rozen perk vervangen door Roza de Fairy.
  Is deze roos erg gevoelig voor de aaltjes in de grond.

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u de uitgebloeide bloemetjes verwijderen.
  Het is een doorbloeiende roos dat wil zeggen dat de roos telkens opnieuw knoppen kan vormen en gaat bloeien in de periode tussen juni en oktober. Als de roos op een bepaald moment helemaal uitgebloeid is kunt u hem het beste in zijn geheel wat terug snoeien zodat de plant snel weer nieuwe knoppen gaat vormen. U kunt de roos dan ook wat mest geven. De roos schiet weer gewoon uit en maakt dan opnieuw bloemen.

  Veel succes met de rozen!

 6. Van Til Van Til

  We hebben een paar rosa de fairy op stam in een border staan.
  Nu al mooi in bloei.
  Vraag: moeten we de uitgebloeide bloemetjes steeds verwijderen of is dat niet nodig

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.