Menu
Geen producten gevonden

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’

Op deze Spiraea ‘Anthony Waterer’ kunt u altijd een beroep doen. Ze kan op elke grond uit de voeten en bloeit bijna de hele zomer. Lees er alles over in dit blog.

Wat zijn de kenmerken van Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’?

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ bloeit van juni tot soms in september met schermvormige bloemen. De kleur van de bloemen is karmijnrood tot roze en verschijnen bovenaan de stelen. De stelen van de plant groeien tot een hoogte van ongeveer 60 centimeter maar meestal blijft de plant iets lager. De bloemen verschieten van tint naarmate ze ouder worden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Het is een zeer gemakkelijke en stevige tuinplant die daarom ook vaak in openbaar groen wordt aangeplant. Spierstruik is uitermate geschikt voor vakbeplanting of als lage perkafscheiding. Veel minder toegepast, maar net zo mooi, is door deze plant te mixen door de border heen. Tuinplantenwinkel.nl heeft diverse cultuurvariëteiten met verschillen in hoogte, kleur en bloeiwijze, waarvan ‘Anthony Waterer’ de bekendste is.

Hoe plant u Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’?

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ geeft de voorkeur aan een iets vochtige bodem in de zon of halfschaduw. Zorg dat de bodem goed los is en geen harde lagen meer bevat. Verdeel eerst de tuinplanten met pot over het aan te planten vak. Tuinplantenwinkel.nl adviseert 3 planten per vierkante meter.

Maak plantgaten die iets groter zijn dan de pot en vermeng de grond hierin met aanplantaarde voor een snellere en betere start van uw tuinplant. Dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Haal de pot los en zet de Spierstruik in het plantgat. Vul het gat op met omliggende aarde en druk dit stevig aam met uw hand of voet. Geef nogmaals water en blijf bij droog en warm weer de eerste weken regelmatig sproeien.

Hoe moet u Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ snoeien?

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ bloeit op de nieuwe scheuten; Snoei daarom in het voorjaar de hele plant met de heggenschaar terug tot op 15 cm boven de grond. De tuinplant behoudt hiermee zijn compacte vorm en de nieuwe scheuten zorgen voor frisse nieuwe takken met overdadige bloei in de zomer. De bloei duurt op deze manier ook langer.

Wat voor onderhoud heeft nodig Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’?

Spiraea japonica “Anthony Waterer’ houdt van een iets vochtige bodem. Vooral in de periode na het planten is het belangrijk de bodem goed vochtig te houden. Aan het einde van de zomer kan het blad iets gevoelig zijn voor meeldauw maar dit is niet schadelijk voor de plant. Het blad wordt in de herfst toch afgestoten. Geef in het voorjaar basisbemesting in de vorm van kunstmest of organische mest zodat de plant mals kan uitlopen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De fijne bloemetjes van de Spiraea japonica 'Anthony Waterer' staan met honderden bij elkaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.