Menu
Geen producten gevonden

Taxushaag online kopen bij tuinplantenwinkel

Taxushaag online kopen bij tuinplantenwinkel

Altijd diepgroen van kleur en makkelijk te snoeien. De Taxus of venijnboom is een haagplant puur sang.

Taxus is een inheemse plant. Het is samen met de hulst een van de weinige wintergroene bomen die hier oorspronkelijk groeiden. Als boom kan de taxus een tiental meter hoog worden. Daarvoor heeft de plant wel wat jaren nodig want de groei is vrij traag. Meestal zien we de taxus echter als een haagplant. Dat komt doordat de plant uitermate goed te snoeien valt. Zelfs wanneer de plant wordt terug gesnoeid tot op het kale naaldloze hout loopt deze uit.

Eten van de plant is geen goed idee want de plant is behoorlijk giftig. De rode bessen die aan de plant verschijnen zijn niet giftig. De pit van de vrucht echter wel. Enige voorzichtigheid is dus op zijn plaats. Meestal is het echter geen probleem en verdient de venijnboom zeker een plek in de tuin.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Door de diepgroene kleur van het loof kan een taxus een mooie achtergrond vormen voor bloeiende borders en groenbladige heesters. Vaak komen de bloemen en bladeren dan nog beter tot hun recht. Met solitaire snoeivormen van taxus kan een tuin prima worden aangekleed.

Taxus baccata als lage haag

Afbeelding: Taxus kan ook worden gebruikt als omkadering van een border. Hier gevuld met Salvia 'Mystic Spires Blue'.

Taxus voor een haag

Voor een haag wordt het beste de Taxus baccata gebruikt. Andere soorten zoals de Taxus baccata ‘Fastigiata’ of Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’ worden gebruikt als solitair. Voor blokhagen kan gebruik worden gemaakt van de Taxus baccata en de Taxus baccata ‘Repandens’.

De Taxus baccata is te gebruiken voor zowel lage als hoge hagen. Bij de aanplant van een haag kan het beste meteen de gewenste hoogtemaat worden aangeplant. De taxus groeit vrij traag, daarom zijn hogere taxusplanten wat duurder dan andere wintergroene haagplanten zoals de conifeer. Omdat taxus mooi smal te knippen is kan er wel ruimte worden bespaart. Ook is het een hele duurzame haagplant die letterlijk eeuwenlang mee gaat.

Groeiplaats

Taxus groeit het liefst op een goede doorlatende grond. Van natte voeten houdt deze tuinplant zeker niet. Ook strooizout doet de taxus geen goed. Let dus wanneer de haag tegen een straat of fietspad wordt geplaatst. Wat voeding betreft zijn er geen buitensporige eisen. Een vruchtbare grond zorgt wel voor een goede aangroei.

Planten van taxusplanten uit de volle grond kan vanaf oktober tot eind april. Planten in pot gekweekt kunnen jaarrond worden aangeplant. Op tuinplantenwinkel verkopen we jaarrond een mooi assortiment. Grote taxusplanten kunnen het beste gedurende het volle grond seizoen worden aangeplant. Dit is een stuk voordeliger.

Onderhoud van een taxushaag

Taxushagen dienen ten minste eenmaal per jaar te worden gesnoeid. Dit gebeurd net als bij andere haagplanten het beste rond eind juni maar kan in principe jaarrond. Snoei met een scherpe schaar en het liefst op een koele bewolkte dag. Wanneer de taxushaag te breed is uitgegroeid kan ze dieper worden terug gesnoeid. Dit gebeurd het beste aan het einde van de winter. De plant heeft vervolgens een compleet groeiseizoen om alweer te werken aan nieuwe scheuten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Klik hier voor alle taxus haagplanten

Taxus koopt u vertrouwd en veilig bij Tuinplantenwinkel.nl! Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt dat u ons een compliment geeft.

  We gaan voor klant tevredenheid en iedereen kan zich vergissen, ook een klant. Dat is niet erg, we lossen een probleem altijd op.

  Nu heeft u de taxus die u eigenlijk bedoeld had en daar gaat het om.

  Succes met uw taxus dat komt zeker goed !

 2. Barry Olde Velthuis Barry Olde Velthuis

  Wij hadden bij Tuinplantenwinkel taxusboompjes besteld. Levering vond, zoals we van Tuinplantenwinkel gewend zijn, zeer snel plaats. Helaas kwamen we tot de ontdekking bij het uitpakken van de taxus, dat we een te kleine variant hadden besteld. Diezelfde dag nog een email gestuurd, met het verzoek of de taxusboompjes omgeruild konden worden tegen een groter exemplaar. Vrijwel gelijk een reactie terug dat ze dat gingen regelen. Zo werden twee dagen later, zelfs op Hemelvaartsdag, keurig verpakt de grotere exemplaren afgeleverd.

  Wat een topservice! Wij zijn uitermate tevreden over de dienstverlening van Tuinplantenwinkel. En dat vertellen we dan ook door.

  Dank jullie wel.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.