Menu
Geen producten gevonden

Viburnum plicatum 'Mariesii'

Viburnum plicatum 'Mariesii'

Maak kennis met deze eyecatcher door een zee van witte bloemschermen in de late lente. Deze viburnum steelt de show door een combinatie bloei en groeivorm.

Wat zijn de kenmerken van Viburnum plicatum ‘Mariesii’?

De Viburnum plicatum ‘Mariesii’ is een mooie, breed uitgroeiende heester die in horizontale strak gelijnde lagen groeit. Als solitair vraagt de Viburnum plicatum ‘Mariesii’ wel om wat extra ruimte maar het uiterlijk van deze struik maakt dat meer dan waard.

In de lente vormt deze tuinplant overdadig veel witte bloemschermpjes, die bestaan uit onopvallende, maar wel vruchtbare, witgroene knopjes en schitterende, onvruchtbare bloemen aan de buitenranden. In de zomer trekt Viburnum plicatum ‘Mariesii’ veel vogels aan door de vorming van roodzwarte bessen. De bladeren verkleuren in de zomer van licht- naar donkergroen en uiteindelijk in de herfst purperbruin.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Hoe plant u Viburnum plicatum ‘Mariesii’?

Viburnum plicatum ‘Mariesii’ geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw en in een humus- en voedselrijke grond en heeft door zijn breed uitwaaierende takken minstens 1m2 per plant nodig. Maak voor het planten de grond goed los; gebruik eventueel aanplantgrond voor een snellere en betere start van uw tuinplant.

Maak vervolgens het plantgat iets groter dan de pot en vermeng deze met nog wat extra aanplantgrond. Dompel de plant met pot in een emmer water; verwijder de pot en zet de Japanse sneeuwbal in het plantgat. Voeg wat extra aarde toe en druk de plant goed aan met uw voet.

Hoe moet u Viburnum plicatum ‘Mariesii’ snoeien?

Veel snoeiwerk heeft deze tuinplant niet nodig; de hoofdvorm wordt er gewoonlijk niet beter van. De beste snoeitijd is in de late zomer na de bloei. Soms groeien er scheuten vanuit de voet, die de karakteristieke gelaagdheid verstoren. Deze scheuten kunnen wel verwijderd worden. Oudere scheuten die niet goed meer bloeien, mogen ook verwijderd worden; maar u kunt ook in plaats daarvan enkele verticaal groeiende scheuten aanhouden. Sterk snoeien is af te raden.

Wat voor onderhoud heeft Viburnum plicatum ‘Mariesii’ nodig?

Zorg dat de grond rond de Viburnum plicatum ‘Mariesii’ los en voedzaam blijft. Geen verharding te dicht bij de plant toepassen. Geef tijdens langdurige droogte voldoende water, zodat de grond vochtig blijft.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Viburnum plicatum 'Mariesii' in bloei.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.