Menu
Geen producten gevonden

Vitis vinifera 'Boskoop Glory'

Vitis vinifera 'Boskoop Glory'

De hele zomer genieten van een mediterrane sfeer en van heerlijke vruchten in de zomer? Deze blauwe druivelaar Vitis Vinifera ‘Boskoop Glory’ zorgt daar zeker voor!

Wat zijn de kenmerken van Vitus vinifera ‘Boskoop Glory’?

De Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ is een van de best rijpende blauwe druivensoorten voor ons klimaat. Niet alle druivenrassen zijn even geschikt voor openluchtteelt in Nederland en België. De ‘Boskoop Glory’ is dat zeker wel. De druif houdt absoluut van een warme, zonnige standplaats. Door het zonlicht rijpen de vruchten beter en ontwikkelen ze meer suikers.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Sommige druivenrassen zijn erg gevoelig voor meeldauw en bladschimmel. Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ vormt hierop een uitzondering; bovendien is het intensief krenten van de trossen bij deze tuinplant minder noodzakelijk. De bloeitijd is ook wat vroeger van april tot mei; die bloei is niet erg opvallend. De Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ is zelfbestuivend. Er komen duidelijke trosjes met bessen aan. Voor een deel vallen na verloop van tijd spontaan besjes af. Dit is natuurlijke rui waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. De overgebleven druiven groeien uit tot sappige vruchten. De pluktijd van de druif ligt vaak in augustus.

Hoe plant u Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’?

Gevelmuren of schuttingen op het zuiden in de zon zijn een prima standplaats voor deze tuinplant. Druiven moeten worden geleid met horizontale draden; houd hier bij het aanplanten al rekening mee! Druivenstronken houden absoluut niet van zure gronden. Het beste resultaat wordt bereikt op kalkrijke kleiachtige grond; maar ook humusrijke zandgrond is geschikt. Geef eventueel een kalkgift in februari en de zomer.

Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ wordt door Tuinplantenwinkel.nl geleverd in potten met een doorsnede van 11 cm of in een groter formaat. Maak de grond eerst goed los; vooral ook de dieper liggende lagen. Maak een plantgat iets groter en niet veel dieper dan de pot. Verwijder eventuele haarwortels onder de pot; knijp een paar keer flink in de pot en klop de tuinplant er dan ondersteboven uit. Bij droog weer de plant eerst met pot in een emmer water dompelen, zodat de haarwortels zich goed vol kunnen zuigen. Plaats de plant in het plantgat; voeg eventueel aanplantaarde toe en vul het plantgat weer op. Druk de tuinplant goed aan met uw handen en plaats een stok ter ondersteuning van de plant.

Wat voor onderhoud heeft Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ nodig?

Bemesten van de druif kan in het vroege voorjaar met wat kunstmest. Teveel bladvorming in de zomer is nadelig voor de vorming en groei van de druiven; dus ook in de zomer overtollige scheuten en bladeren resoluut wegsnoeien; bovendien kan de zon de trossen dan beter bereiken; een absolute voorwaarde voor zoete druiven. De druiven verschijnen vaak aan het begin van de ranken. U kunt deze ranken het beste na de bloem aftoppen zodat de druif zijn energie naar de bloem en de vruchten kan sturen. In de zomer zult u zien dat vanuit de bladoksels nieuwe scheuten tot ontwikkeling komen. U kunt deze scheuten makkelijk verwijderen d.m.v. dieven. Hiermee breekt u de scheuten uit de plant ter hoogte van de bladoksels.

Omdat de druif van een kalkrijke grond houdt kunt u de plant altijd van een extra kalkgift voorzien. Vooral op kalkarme gronden zoals zandgronden is dit aan te raden. Strooi de kalk jaarlijks rondom de voet van de plant. U kunt dit zowel in de late winter als zomer doen.
 


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.