Menu
Geen producten gevonden

Vitis vinifera ‘Regent’

Vitis vinifera ‘Regent’

De Regent is een zoete, blauwe druif zowel geschikt voor consumptie als voor het maken van wijn. Zijn goede resistentie tegen ziektes als meeldauw maken hem zeer geschikt voor eigen teelt.

Wat zijn de kenmerken van Vitis vinifera ‘Regent’?

Vitis vinifera ‘Regent’ is blauwe druif die zijn oorsprong kent in Duitsland. Het is een vroeg rijpend ras en daardoor ook in koudere klimaten prima geschikt voor productiedruif. In het Belgische/Nederlandse klimaat kan deze druivelaar moeiteloos zoete, blauwe druiven produceren. De vruchten zijn zowel bruikbaar als tafeldruif en als wijndruif.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De tuinplant is ook goed resistent tegen meeldauw. Deze druif heeft een onopvallende bloei, waarna er druiventrossen verschijnen, die in augustus-september geoogst kunnen worden voor directe consumptie of voor het maken van een heerlijke, vrij zoete wijn.

Hoe plant u Vitis vinifera ‘Regent’?

Vitis vinifera ‘Regent’ verlangt een zonnige, beschutte standplaats tegen bijv.  een zuidmuur. En geeft de voorkeur aan een leemachtige, kalkrijke bodem of humusrijke zandgrond waar u kalkhoudende meststof doorheen mengt. Maak voor het aanplanten de grond goed los, vooral ook de diepere lagen, zodat de tuinplant een gezond wortelgestel ontwikkelt.

Maak vervolgens een plantgat; iets groter en niet veel dieper dan de potmaat; dompel de druivenplant met de pot in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Haal de pot er voorzichtig af (als de tuinplant te vast zit: in de zijkant van de pot knijpen en een paar tikken op de bodem helpen meestal wel). Zet de tuinplant in het plantgat en voeg de omliggende aarde toe en druk het geheel met uw handen stevig aan. Geef dan nog een keer water.

De Druivenplant moet wel ondersteund worden met gaas of leidraad. Bind de jonge scheuten, als ze stevig genoeg zijn, hieraan vast.

Hoe moet u Vitis vinifera ‘Regent’ snoeien en onderhouden?

Laat in de zomer alleen de sterke scheuten doorgroeien. Scheuten die niet goed te leiden zijn kunt u direct weg knippen. Ook snoeien als er teveel jonge scheuten bij elkaar groeien. Dit snoeien moet u  in de zomer regelmatig herhalen, zodat alle groeikracht naar de overblijvende druiventrossen gaat. Houd bij het snoeien er ook rekening mee dat de overblijvende druiventrossen voldoende zonlicht krijgen.

Voor de lekkerste tafeldruiven is het aan te raden om de druiven te krenten. Bij het krenten worden de zwakste/kleinste vruchten uit de druiventrossen geknepen zodat de overgebleven vruchten groter worden en meer smaak ontwikkelen. Krenten is een tijdrovende bezigheid en is in principe bij deze druivensoort niet nodig.

In de winter volgt, bij vorstvrij weer, een tweede snoeibeurt, waarbij de houtachtige takken worden ingekort, zodat de druivenplant een enigszins regelmatige vorm blijft behouden. Geef de druivelaar in januari-februari een handje kalk of kalkmeststof, zodat de bodem kalkrijk blijft.

In maart april heeft de tuinplant graag nog wat organische meststof. Geef bij langdurige, warme periodes ook wat water; de tuinplant staat de hele dag in de zon en verdampt dus nogal wat water.

Vitis vinifera ‘Regent’ kopen  bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De blauwe druiven kleuren prachtig af in het najaar en hebben een heerlijke zoete smaak.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.