Menu
Geen producten gevonden

Zeeuws knoopje

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Zeeuws knoopje

Zeeuws knoopje is een sterke en dankbare vaste plant met een bloei vanaf het voorjaar tot diep in de zomer. Met een beperkte groeihoogte is het een ideale bloeiende plant voor de meeste tuinen.

Wat zijn de kenmerken van Zeeuws knoopje?

Astrantia major vormt mooie, grote pollen waaruit, op middellange bloemstengels, schitterende, schermvormige bloemen groeien met een lange bloeiperiode. De totale hoogte van de plant is ongeveer 50 tot 60 cm. De bloeiperiode kan nog verlengd worden door de uitgebloeide bloemen met stengel  en al weg te knippen. De bloemen van Zeeuws knoopje hebben een witte tot lichtroze kleur. Naast deze basissoort zijn er ook vele cultivars met roze, rode en purperrode bloemen. Een goede soort met een donkerroze bloemkleur is de Astrantia major ‘Lars’. Een sterke roze bloeiende variëteit is de Astrantia major ‘Roma’. Andere bekendere variëteiten zijn de ‘Rubra’ met roze-rode bloemen, ‘Ruby Wedding’ met donkerrode bloemen, ‘Claret’; vergelijkbaar met de Rubra en Snow Star met witte bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De stevige stengels zorgen ervoor dat deze tuinplant uitermate geschikt is als snijbloem. Bij aanplant in grotere groepen in de border is Astrantia major ook een goede vulplant en bedekt deze plant de bodem met haar stevige pollen. Zeeuws knoopje is ook goed te combineren met bijvoorbeeld lavendel, rozen, Geranium( de vaste plant) en Salvia.

Hoe plant u Zeeuws knoopje?

Astrantia major staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, voedzame bodem. De tuinplant is bladverliezend, maar wel goed winterhard. Ieder voorjaar komt de plant weer uit de grond tevoorschijn. Spit voordat u gaat planten de border goed om; zorg dat er ook dieper in de bodem geen harde lagen meer zitten en vermeng eventueel wat potgrond of aanplantgrond door de aanwezige aarde.

Verdeel vervolgens de tuinplanten in pot over de border. Ze de planten in een zogenaamd driehoeksverband neer. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Maak daarna een plantgat iets groter, maar niet veel dieper dan de pot. Verwijder de pot voorzichtig van de kluit en zet de plant in het gat. Vul het gat aan met omliggende aarde en druk het geheel stevig met uw handen aan. Herhaal dit bij iedere plant en geef tenslotte nog een keer stevig water. Bij aanhoudend droog weer is het belangrijk om de border op tijd water te geven.

Hoe moet u Zeeuws knoopje snoeien en onderhouden?

Astrantia major heeft in droge zomers behoefte aan regelmatig wat extra water. Knip uitgeboeide bloemen en de  stengel af, zodat er mogelijk een tweede bloei komt in de late zomer. Verwijder in de winter, bij vorstvrij weer, of in het vroege voorjaar alle stengels en uitgedroogde bladeren, zodat nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Geef het Zeeuws knoopje dan meteen ook organische mest.

Zeeuws knoopje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Vanaf mei verschijnen bij de Astrantia major de eerste bloemen. Deze zijn vaak iets roze aangelopen en verkleuren enigszins naar wit toe.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.