Eenjarig

Eenjarig

Informatie over eenjarig

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u ook eenjarige planten. Omdat deze planten kwetsbaar zijn kunt u deze echter helaas niet online bestellen. U bent wel van harte welkom op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel (NL). Het gehele jaar door bieden wij een verschillend assortiment planten aan die kort leven maar de tuin met veel bloemenpracht verrijken. Onder hen vindt u bijvoorbeeld geraniumsoorten (staand en hangend), hangplanten, hanging baskets, kuipplanten en voorjaarsbloeiers. Om u een idee te geven van ons assortiment vindt u een deel van deze planten online terug. Ieder jaar worden er weer veel nieuwe kleurstellingen en kleuren planten gekweekt. Een bezoek aan ons plantencentrum is altijd een groot plezier.

 

Wat zijn eenjarige planten?

Eenjarigen zijn planten die zoals de naam al doet vermoeden een jaar leven, soms zelfs korter. Dat komt simpelweg omdat ze kort leven of omdat ze niet bestand zijn tegen de vorst en daardoor het loodje leggen. Een aantal eenjarigen kunt u ook overwinteren door ze ’s winters binnen te zetten. Andere eenjarigen vinden het juist helemaal niet erg om in de kou te staan zoals violen. Zij gaan met vorst gewoon even liggen om bij temperaturen boven nul weer verder te groeien.

 

Alle eenjarigen hebben een ding gemeen: ze fleuren de omgeving meteen op! Met hun bloemen zorgen ze vaak voor maandenlang plezier. Eenjarigen zijn bruikbaar in de tuin maar worden vaker in potten gebruikt. Gebruik goede potgrond zodat de planten genoeg voeding hebben. Het groeien maar vooral het bloeien van eenjarigen kost hen veel energie. Voor eenjarigen die in de zomer bloeien is er een speciale potgrond met extra langwerkende voeding. Deze potgrond kunt u bij ons online bestellen. U vindt deze onder het kopje tuinbenodigdheden.

 

Voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers

We hebben een onderscheid gemaakt in eenjarigen die we in het voorjaar en in de zomer verkopen. Zo kunt u gemakkelijk bekijken welke planten we te koop aanbieden in ons plantencentrum. Violen vormen een aparte groep omdat deze zowel in het najaar, als in de winter en het voorjaar te koop zijn. Bij ieder product vindt u informatie over wanneer deze ongeveer beschikbaar zijn voor de verkoop. Soms kan het zijn dat een bepaalde bloemkleur niet voorradig is. Houdt hier rekening mee. Informeer eventueel vooraf naar de beschikbaarheid door ons een e-mail te sturen.

 

Eenjarige planten geven bloemen in vele verschillende kleuren, soorten en maten

 

Inspiratie Eenjarige planten:

Eenjarigen worden veel in potten toegepast. Het is belangrijk om deze bij warm weer voldoende water te geven

 

Inspiratievoorbeeld Eenjarige planten

Met een hanging basket of door diverse hangplanten en violen met elkaar te combineren kunt u de hele zomer lang genieten van prachtige bloemen

 

Inspiratievoorbeeld Eenjarige planten

 

Zomerbloeiers bloeien de hele zomer lang en zijn ideaal voor in potten en bakken op het terras of balkon

 

Inspiratievoorbeeld Eenjarige planten

 

Video's over Eenjarige planten:

 

 

Inspiratievideo Eenjarige planten

 

 

 

Inspiratievideo Eenjarige planten

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.