Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle kleinfruit

Kleinfruit is een verzamelnaam voor allerlei fruitdragende struikachtigen. De groep kleinfruit bestaat uit verschillende bessenstruiken, bramen, frambozen, hazelaars en vijgen. De vruchten zijn over het algemeen vrij klein; vandaar de naam. Ook de afmetingen van de gewassen zijn kleiner dan die van een doorsnee fruitboom. Een aantal van deze planten is daarom ook geschikt voor kleinere tuinen of zelfs potten.

Kleinfruit planten en verzorgen

Niets is leuker dan het zien groeien van, plukken en eten van deze zelfgekweekte fruitstukken. Alle fruitplanten hebben gemeen dat ze van een zonnige standplaats houden. De zon zorgt ervoor dat de vruchten een goede smaak ontwikkelen en goed rijpen. Fruitsoorten als bessen en vijgen groeien in struikvorm en zijn ook te leiden. Frambozen, bramen en braamachtigen maken ranken waaraan de vruchten zich gaan zetten en zijn het beste te kweken langs een draad of frame. Gebruik bij het planten de juiste grondsoort. De meeste bessen, bramen en frambozen houden van een (licht)zure voedingsbodem. We raden hierbij aan tuinturf te gebruiken bij het planten.

Kleinfruit kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel vindt u een divers assortiment kleinfruit. Van iedere soort zijn diverse cultivars te krijgen met ieder een eigen smaak, rijptijd en opbrengt. Soms zijn de verschillen erg klein. Bij het kopen van uw fruitstruik kunt u hier op letten. Bedenk vooraf goed waar u het fruit wilt planten en laat hier uw keuze voornamelijk van afhangen. Een bramenstruik neemt bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan een blauwe bes.

Uw bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op de planten. Mocht er iets mis zijn dan heeft u dus altijd garantie.

Alle kleinfruit

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.