Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over veldesdoorn

De Acer campestre ofwel veldesdoorn of Spaanse aak is een vrij snelgroeiende esdoorn. De veldesdoorn groeit maar liefst 30-60 cm per jaar. De veldesdoorn is volledig winterhard en zeker niet veeleisend. De veldesdoorn verdraagt snoei heel goed en is daarom geschikt voor een (gemengde) haag. Door snoeien vertakt de veldesdoorn mooi en krijg je een volle haag. In het voorjaar is het blad van de Acer campestre lichtgroen, en wordt gedurende de zomer donkerder. In de herfst krijgt deze plant een gele herfstkleur.

Veldesdoorn aanplanten

De veldesdoorn kan goed tegen schaduw maar kan ook prima tegen de volle zon. Ook tegen verontreinigde lucht en strooizout is deze plant bestand wat deze plant geschikt maakt voor gebruik op industrieterreinen en in steden.

Veldesdoorn verzorgen

Deze plant of boom leent zich perfect voor hagen en andere snoeivormen omdat ze snoei erg goed verdraagt. De boom is verder weinig gevoelig voor ziektes en plagen, alleen kan er wel eens wat meeldauw op de bladeren komen. Snoei kan zo vaak als u wilt, doe dit met een heggenschaar en scheer zo de haag in model. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof zoals culterra.

Veldesdoorn

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.