Menu
Geen producten gevonden

Informatie over buxusvormen

Buxus is werkelijk in elke vorm te snoeien. U kunt buxus snoeien als een strakke haag, maar ook een bolvorm is erg populair. Buxusvormen zien we veel terug in formele tuinen maar zijn ook mooi in een pot of te midden van een weelderige border waarbij de strak gesnoeide vormen scherp afsteken tegen de losse groei van bijvoorbeeld siergrassen. De buxushaag was lange tijd een van de populairste haagplanten. Door verschillende plagen die de buxus de afgelopen jaren teisteren zijn alternatieven steeds belangrijker geworden. Deze vindt u bij onze alternatieven voor buxus.

De buxusbol wordt vaak in pot toegepast of in hoeken van een border. Het kan ook helemaal anders wanneer u buxusbollen in verschillende hoogtes tegen elkaar aan zet. Het resultaat is een soort groene wolk die de aandacht zeker weet vast te houden. Door te spelen met bollen van verschillende groottes ontstaat een gevarieerd beeld. Maak nu uw eigen selectie online en speel met verschillende hoogtes.

Hoe plaats ik een buxusvorm in pot?

De buxusbol is ook voor in een pot zeer geschikt. De plant blijft in de winter groen, kan zowel in de zon als in de schaduw staan en omdat de grootte van de plant niet toeneemt kan de plant jarenlang in dezelfde potgrootte blijven staan. Voor dat laatste dient de plant ieder jaar wel minimaal een keer gesnoeid te worden. Voor een gezonde groeie en kleur van de plant is het belangrijk om ieder jaar wat voeding te geven. Dit kan met een organische meststof, pokon of een langwerkende meststof zoals plantacote.

Alternatieven voor buxusvormen

De afgelopen jaren wordt de buxusplant geteisterd door de rups van de buxusmot en de buxusschimmel. Hierdoor wordt steeds vaker gekozen voor een alternatief die niet wordt aangetast. De meest bekende goed snoeibare alternatieven zijn de Taxus baccata en Ilex crenata. Daarnaast heb je nog de wat minder bekende Euonymus, Osmanthus en bijvoorbeeld Lonicera nitida.

 

Buxusvormen passen bij uitstek in een tuin met een formele stijl of Franse stijl

 

Inspiratie Buxusvormen:

Buxusbollen kunnen ook worden samen gevoegd tot heuze wolkformaties; ook wel buxuswolken genoemd

 

Buxusbollen kunnen ook dicht bij elkaar worden geplant waardoor er één geheel ontstaat; ook wel een buxuswolk genoemd.

In een tuin met een Franse stijl, classicistische tuin of formele tuin komen buxusvormen zoals deze goed tot hun recht

 

In een tuin met een formele opzet, gebaseerd op Franse tuinen zijn buxusbollen en hagen niet weg te denken. Deze vormen kunnen ook worden gemaakt met Ilex crenata soorten of Lonicera nitida.

 

Buxus is altijd groen en geeft dus het hele jaar door kleur aan de tuin.

 

Door met vormen te spelen ontstaan ware kunstwerkjes. Buxus blijft daarnaast altijd groen en zorgt dus het hele jaar door voor een groene ruggengraat in de tuin.

 

Video's over Buxusvormen:

 

 

Buxusvormen zijn ook geschikt om in een pot te plaatsen. Gebruik bij het opplanten universele potgrond. Hierin zitten voldoende voedingsstoffen voor een goede start.

 

 

Net als buxus blijft deze Sarcococca wintergroen en is de plant goed te snoeien. Voor een schaduwplek in de tuin is het een goed alternatief die geen last heeft van de buxusschimmel en buxusrups.

 

 

Bij het aanplanten van buxusvormen in uw tuin raden wij aanplantgrond aan. Deze grond verbetert de bodemstructuur en zorgt voor voldoende voeding in de bodem.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.