Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle buxusvormen

Buxus sempervirens wordt al sinds jaar en dag in vorm geknipt. De plant leent zich er uitstekend voor; ze blijft compact, groeit niet snel en is wintergroen. Vormsnoei is van alle tijden. In het Engels hebben ze er een mooi wordt voor: topiary. Dat klinkt als een kunstvorm en zo wordt het snoeien van planten in vormen ook beschouwd. Van eenvoudige bol- en kubus-vormen tot spiralen en heuze dierenfiguren; alles is mogelijk.

Het palmboompje, zoals buxus ook wel wordt genoemd, is een plant die eigenlijk bijna altijd in gesnoeide vorm terug te vinden is in de tuin; in een haag-, kegel- of bolvorm. U kunt de plant zowel in de volle grond planten als in een pot zetten. De gesnoeide plant past vooral goed in formeel opgezette tuinen maar kan juist ook voor een contrast zorgen met weelderig groeiende planten en borders. De plant groeit zowel in de zon als in de schaduw uitstekend en is zeer goed winterhard.

Buxusvormen onderhouden en snoeien

Door het palmboompje te snoeien blijft de plant in model en raakt de plant steeds dichter vertakt. Het snoeien moet ieder jaar minimaal een keer plaatsvinden. De beste tijd om te snoeien is eind juni of begin juli. U mag deze tuinplant echter het hele jaar door snoeien indien nodig. Snoei met een (elektrische) heggenschaar of een speciale buxusschaar. Zorg altijd voor scherp gereedschap zodat het blad zo min mogelijk wordt beschadigd.

In onze webwinkel vindt u diverse maatvoeringen buxusbollen en buxuskegels. Door de gewenste grootte te kopen heeft u meteen resultaat. Door het snoeien behoudt de planten zijn vorm en formaat.

Alle buxusvormen

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11251 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.