Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over festuca 'intense blue'

Meest in het oog springend van dit siergras is de blauwgrijze kleur van het blad. De kleur geeft dit siergras een mediterraans uiterlijk waardoor ze ook erg geliefd is. Festuca glauca wordt in het Nederlands blauwgras, zwenkgras of schapengras genoemd (glaucum betekent blauw). Het blad heeft die kleur door een beschermlaag die de plant heeft ontwikkelt tegen de zilte lucht. Blauwgras laat zich dus ook goed toepassen dichtbij de kust. Verder houdt dit siergras van een lekker zonnige standplaats en vrij droge grond. In de schaduw kunt u de tuinplant beter niet toepassen; hoe meer zon, hoe beter. De ‘Intense Blue’ heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de meest blauwgrijze kleur van alle cultivars. Het blad is bovendien iets dikker dan van bijvoorbeeld de ‘Elijah Blue’ of ‘Uchte’.

Tips voor het onderhoud van Festuca glauca 'Intense Blue'

Het gras is groenblijvend alhoewel een deel van het blad in de winter wel verdord. Het verdorde blad kunt u in de late winter of het vroege voorjaar wegnemen. Dit kan simpelweg door het dorre gras vast te pakken en weg te trekken. U kunt het gras beter niet helemaal afknippen. In mei of juni verschijnen soms de bloemaren die in eerste instantie dezelfde blauwgrijze kleur hebben als het loof. De bloemen verdorren daarna na strogeel en blijven de hele zomer decoratief.

Het siergras kan worden gebruikt als vakbeplanting, in borders gecombineerd met vaste planten of in potten; al dan niet gecombineerd met andere tuinplanten of eenjarigen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u de Festuca glauca ‘Intense Blue’ jaarrond in pot kopen. Deze is ook het hele jaar door te planten (mits het niet vriest). Nadat u de planten heeft besteld worden deze binnen de aangegeven levertijd thuis bezorgd met onze eigen bezorgdienst. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Festuca 'Intense Blue'

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.