Menu
Geen producten gevonden

Bruidsbloem

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Bruidsbloem

In het voorjaar of de vroege zomer zorgt een overvloed aan trossen witte of roze bloemen voor een heerlijk plaatje in de tuin.

Wat zijn de kenmerken van Bruidsbloem?

Bruidsbloem met de Latijnse naam Deutzia (vermoedelijk vernoemd naar de Duitse botanicus Jean Deutz (1743-1784) is een zeer gemakkelijk groeiende heester. De plant staat het liefst in een iets vochtige, waterdoorlaatbare, voedselrijke bodem, maar in de praktijk lijkt deze plant overal wel uit de voeten te kunnen. In de zon of halfschaduw bloeit de plant het rijkst. Bruidsbloem is rijkbloeiend op overjarig hout trekt bijen en hommels aan. De plant kan in groepen worden toegepast en is geschikt als solitair in de border en sommige soorten zelfs als lage haag.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende variëteiten in het assortiment zoals de grotere (tot 3 m uitgroeiend) Deutzia scabra ‘Plena’ en Deutzia x hybrida ‘Monte Rose’ (tot 2m); de wat kleinere ‘Strawberry Fields’ en de compactere Deutzia gracilis en Deutzia gracilis ‘Nikko’ met witte pluimvormige bloemen ( 60 – 70 cm). Vooral de Deutzia gracilis soorten lenen zich erg goed als vakbeplanting of als haag. Bruidsbloem heeft holle stengels, verliest zijn bladeren en is goed winterhard. Bruidsbloem is goed te combineren met tal van andere vaste planten. De hogere soorten zijn fraai achterin een border en zorgen met hun vaak overhangende twijgen voor een wolk aan bloemen. Ze combineren mooi met robuuste vaste planten zoals Veronicastrum, Rudbeckia, Eupatorium en Persicaria soorten.

Hoe plant u Bruidsbloem?

Maak eerst de grond goed los; graaf ook wat dieper: daar zitten soms nog harde, dikke lagen die het water slecht doorlaten. Een schrale voedselarme grond kunt u het beste verrijken met siertuinbemesting of aanplantgrond.

Verdeel vervolgens de aan te planten Bruidsbloemen over de border; voor de groter soorten zijn 1 tot 3 planten per vierkante meter voldoende; voor de kleinere soorten 4-5 per vierkante meter. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot, strooi er wat aanplantgrond in en vermeng deze met de aanwezige aarde. Dompel de kluit met pot even in een emmer met water zodat de kluit goed verzadigd is met vocht. Haal vervolgens de pot van de plant (als de wortels vast gegroeid zijn een paar keer flink in de pot knijpen; draai de pot om en klop een paar keer stevig op de bodem, zodat de tuinplant loslaat. Zet de Bruidsbloem in het plantgat, vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met uw handen. Geef nu nog een keer water. Bij aanhoudend droog weer (zeker in de lente en zomer) blijft u het beste extra water geven. Geef dan om de paar dagen stevig water. Na een paar jaar is de plant voldoende geworteld en is deze beter bestand tegen droge periodes.

Hoe moet u Bruidsbloem snoeien en onderhouden?

Snoei meteen na de bloei een paar oude en vorm verstorende takken een stukje boven de grond helemaal af, zodat nieuwe, jonge scheuten datzelfde jaar nog kunnen uitbotten en groeien en deze twijgen het volgende jaar al kunnen bloeien. Geef in het vroege voorjaar organische bemesting en tijdens de bloei nog een beetje. Bij langdurige droogte kan deze tuinplant wel wat extra water gebruiken.

Bruidsbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De bloemen van Deutzia scabra 'Plena' zijn wit met een subtiel roze randje.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.