Menu
Geen producten gevonden

Buxus sempervirens online kopen bij Tuinplantenwinkel

Buxus sempervirens online kopen bij Tuinplantenwinkel

Buxus sempervirens is een oude bekende binnen de haagplanten. Al sinds mensenheugenis wordt Buxus als haagplant maar ook als solitair gebruikt in tuin en park. Denk aan buxusbollen, buxuswolken, buxuskegels en allerlei andere snoeivormen.

Buxus is heel geschikt als winterharde en wintergroene haagplant. Vooral voor gebruik in lage hagen is Buxus uitermate geschikt. Denk aan een hoogte tot 50 cm. Ideaal om paden, terrassen, borders en perken mee af te bakenen of te omkaderen.

De groenblijvende Buxus sempervirens ( sempervirens is Latijns voor altijd groen!) heeft kleine, enigszins langwerpige en afgeronde blaadjes. De bladkleur varieert van lichtgroen bij het uitlopen in het voorjaar tot donkergroen aan het eind van het groeiseizoen. De buxusplant heeft een typische geur die vrijkomt bij aanraking. Buxusplanten zijn op onze webshop in diverse maten te koop. U bepaalt zelf welke maat het best met uw wensen overeenkomt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Op elke meter kunnen het beste 7 buxusplanten aangeplant worden. De online aangeschafte buxusplanten worden netjes, in dozen verpakt, bij u aangeleverd evenals onze andere tuinplanten.

Buxusbollen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Buxus sempervirens aanplanten.

Na levering de planten direct uit de doos nemen, in een emmer water dompelen en op een lichte plaats weg zetten. Daarna treft u verdere voorbereidingen . Maak een sleuf op de plek waar de haagplanten komen te staan. Die sleuf moet even diep zijn als de plantkluit hoog is. Zet de planten zeker niet dieper!

Verdeel de planten over de totale lengte van de plantsleuf en vul de gleuf daarna met aarde met een schop of gewoon je handen aan. Voeg eventueel compost toe. Druk de buxus stevig aan zodat de wortels goed contact maken met de aarde.

Knip na het planten de topjes op gelijke hoogte, zodat de haag er netjes uitziet. Als de grond droog is de planten regelmatig water geven.

Buxus sempervirens verzorgen.

Buxusplanten van Tuinplantenwinkel.nl worden met zorg gekweekt en worden in een topconditie geleverd. Om die goede conditie vast te houden moeten ze onderhouden worden. Voor het mooiste resultaat de buxushaag twee maal per jaar snoeien. De eerste maal in mei en de tweede maal net na de zomer. Snoei niet bij erg warm en zonnig weer; dit geeft bladverbranding. Geef in de winter wat kalkmeststof en compost.

Buxus sempervirens

Afbeelding: Bollen Buxus sempervirens of Palmboompje in een border

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online buxusplanten kopen. Uw tuinplanten worden geleverd binnen 2 tot 4 dagen met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.