Menu
Geen producten gevonden

Carex morrowii ‘Ice Dance’

Carex morrowii ‘Ice Dance’

Op zoek naar een bodembedekker of gewoon een sterke borderplant? Carex morrowii 'Ice Dance' staat heel decoratief en is erg gemakkelijk.

Wat zijn de kenmerken van Carex morrowii 'Ice Dance'?

Met een hoogte van ongeveer 40 cm, behoort Carex morrowii 'Ice Dance' tot de laagblijvende siergrassen. Deze tuinplant groeit meer in de breedte. Het blad is smal en spits, met felgroen in het midden en aan de rand lichtgroen tot roomwit. In april-mei bloeit de Carex morrowii 'Ice Dance' onopvallend met kleine geelachtige bloemenaartjes.

Anders dan het meer toegepaste Carex morrowii ‘Variegata’ groeien de pollen van de Carex ‘Ice Dance’ naar elkaar toe. In feite vormt de Ice Dance binnen enkele jaren één aaneengesloten tapijt. De afzonderlijke pollen zijn vanaf dan niet meer herkenbaar. Bij Tuinplantenwinkel.nl adviseren we 7 planten per vierkante meter. Met dat aantal zal het stuk binnen 1 à 2 jaar volledig dichtgroeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Door de worteluitlopers is deze soort een ideale bodembedekker. Deze zegge is bovendien wintergroen en goed winterhard. U kunt dus het hele jaar genieten van het bontgekleurde blad.

Hoe plant u Carex morrowii 'Ice Dance'?

Aanplanten kan het gehele jaar, alleen niet wanneer de grond bevroren is. Deze gemakkelijke tuinplant groeit op elke goed doorlaatbare, vochthoudende, voedingsrijke bodem, liefst in de halfschaduw of zon. Let op dat de grond niet te droog is. Als u gaat aanplanten, moet u de grond vooraf goed los maken; er mogen geen harde lagen in zitten.

Na het bepalen van de exacte standplaats, graaft u de plantgaten. Meng wat aanplantgrond door de aarde in de gaten. Dompel vooraf tuinplanten met pot en al even onder in een emmer met water. Verwijder vervolgens de potten en zet de planten in de gaten, voeg nu genoeg aarde toe, zodat de planten stevig komen te staan. Druk de grond met de handen goed aan. Tenslotte geeft u water. Herhaal dit enkele keren wanneer u de zegge in de zomer plant.

Hoe moet u Carex morrowii 'Ice Dance' snoeien?

In de winter blijft de Carex morrowii 'Ice Dance' wintergroen. Toch zullen de oudste bladeren afsterven. U kunt die afgestorven bladeren tot aan het vroege voorjaar aan de plant laten zitten. Als de tuinplant weer begint te groeien, trekt u deze lelijke, loszittende bladeren met de hand uit het gras, zodat zich weer nieuwe, frisse scheuten kunnen vormen. Wanneer bijna alle bladeren zijn aangetast kunt u de plant ook probleemloos in zijn geheel afknippen. Dit kan het beste in maart. Na een poosje zal de plant opnieuw uitlopen en weer een frisse aanblik geven.

Wat voor onderhoud heeft Carex morrowii 'Ice Dance' nodig?

Er is weinig onderhoud nodig aan deze tuinplant. Bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) is het aan te bevelen om de plant te beschermen omdat hierdoor soms de bladpunten willen bevriezen. Geef de plant eventueel wat extra meststof in april zodat de plant op kleur en kracht blijft.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad van de Carex 'Ice Dance' heeft een gebroken witte rand.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.