Menu
Geen producten gevonden

Caryopteris x clandonensis of Blauwbaard

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Caryopteris x clandonensis of Blauwbaard

Deze laatbloeier zorgt voor kleur aan het eind van de zomer, als veel andere tuinplanten al uitgebloeid raken en is daarnaast een ware trekpleister voor bijen en vlinders.

Wat zijn de kenmerken van Caryopteris x clandonensis?

Caryopteris is een rijke bloeier voor het einde van de zomer en het najaar. De plant wordt soms wel gerekend tot de halfheesters; deze struikvormige planten vriezen in ons klimaat vaak deels terug en schieten onderaan de plant weer uit. Ze gedragen zich daarmee een beetje zoals een vaste plant terwijl een normale heester in ons klimaat elk jaar een stukje hoger zou worden.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Tuinplantenwinkel.nl biedt een aantal varianten van deze halfheester. Alle caryopteris bloeien rijk met blauwe, bloemen maar er zijn ook variëteiten bekend met roze of soms zelfs witte bloemen. Ze trekken bijen hommels en vlinders aan, die zich zo vlak voor de winter tegoed doen aan de nectar.

De Blauwbaard of Baardbloem is een geschikte plant voor vakbeplanting in de border; zet er dan drie per vierkante meter.

Caryopteris clandonensis ‘Grand Blue’ wordt ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog en krijgt paarsblauwe bloemen. De tinten van deze tuinplant hebben wat weg van lavendel en geven de tuin een mediterrane uitstraling. De ‘Heavenly Blue’ krijgt lavendelblauwe bloemen en heeft grijsgroen blad, terwijl de Caryopteris ‘Grand Blue’ met een dieper blauwe kleur bloeit. Beide hebben grijsgroen blad in de zomer.

Hoe plant u Caryopteris x clandonensis?

Alle soorten Caryopteris x clandonensis staan het liefst op een warme, zonnige, wat beschutte standplaats. Oostenwind wordt slecht verdragen. Elke grondsoort is geschikt. Maak in ieder geval de grond goed doorlaatbaar voor het planten, alle harde delen eruit halen. Graaf plantgaten die iets breder dan de kluit zijn, maar niet dieper. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantgrond in het plantgat mengen. Dompel de plant met pot en al even onder in een emmer water, haal met een lichte draaibeweging de pot er dan af en zet de plant in het plantgat. Dan vult u dat op met de omliggende aarde, die daarna stevig aangedrukt wordt met de voet of handen. Geef tenslotte nog water.

Hoe moet u Caryopteris x clandonensis snoeien en onderhouden?

Deze tuinplant is niet geheel winterhard. Zeker in strenge winters kan de plant terugvriezen of in zijn geheel het loodje leggen. Bescherm daarom de voet van de plant met een laag afgevallen bladeren tegen vorst. Na de winter knipt u de Caryopteris tot ongeveer 20 centimeter boven de grond  terug. In april of mei kunt u wat organische mest geven in de vorm van Koemestkorrels of Culterra (deze vindt u ook bij ons op de site).

Bij droogte in het eerste en tweede jaar na aanplant verlangt de plant wat extra water. Eenmaal aan geworteld kan deze plant flink wat droogte doorstaan.

Caryopteris x clandonensis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In de late zomer en het najaar verschijnen de paarsblauwe bloemen die in kransen rondom het einde van de stelen staan.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.