Menu
Geen producten gevonden

Ceanothus thyrsiflorus var. repens of Amerikaanse sering

Ceanothus thyrsiflorus var. repens of Amerikaanse sering

Met een overvloed aan mooie, blauwe bloemen heeft u van mei tot juni een opvallend lage ‘Sering’ in uw tuin. Alles over deze kwetsbare, maar prachtige bodembedekker.

Wat zijn de kenmerken van Ceanothus thyrsiflorus var. repens?

De naam van deze plant is een hele mond vol. Ceanothus komt van het Griekse woord Keathos en betekent mager of klein. Dat is in het geval van deze soort aardig het geval. Griekse roots heeft deze plant echter niet. Ze is van oorsprong Noord-Amerikaans. De soort groeit vrij plat uit en gaat wanneer ze dicht op een rand, of in een pot geplant is, licht afhangen. De plant bereikt een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter en geschikt voor gebruik als bodembedekker. Het is ook mogelijk om de plant tegen een muur aan te binden om de plant wat meer hoogte te geven.

Thyrsiflorus op zijn beurt duidt op het feit dat de bloemen (florus) in trossen (thyrsos) bijeen staan. De bloei duurt van mei tot en met juni en soms geeft de plant nog een nabloei in de nazomer.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Tuinplantenwinkel heeft naast de lage variant ook een op stam gekweekte vorm. Behalve in de volle grond kan de ‘op stam gekweekte’ uitstekend in een kuip geplant worden. Ideaal voor de kleine tuin of op een balkon of terras.

Deze Amerikaanse sering tuinplant is wintergroen, waardoor de bladeren ook in de winter zorgen voor een groen accent in de tuin. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de Ceanothus thyrsiflorus var. repens niet goed tegen vorst kan. Zorg dan ook voor een beschutte standplaats in de zon. Bescherming is nodig bij strenge vorst of meer (kouder dan -10 graden Celsius).

Hoe plant u Ceanothus thyrsiflorus var. repens?

Vanwege de vorstgevoeligheid raden we aan om de Ceanothus thyrsiflorus var. Repens een beschutte standplaats in de zon te geven. Elke voedzame, goed doorlatende bodem is geschikt; ook een zanderige. De Ceanothus kan niet tegen een natte grond. Maak daarom de grond vóór het planten eerst goed los; er mogen geen harde lagen meer in zitten.

Bij vakbeplanting adviseren we drie tot vijf planten per vierkante meter. Als u weet waar u wilt planten, graaft u een plantgat. Dit gat kan het beste wat ruimer zijn dan de grootte van de potkluit. Om het aangroeien te bevorderen, mengt u aanplantgrond in het gat.

Dompel vervolgens de Sering met pot en al onder in een emmer water. De wortels zuigen zich dan vol. Na het verwijderen van de pot, zet u de tuinplant in het plantgat en vult u dat verder op met omliggende aarde. Druk met beide handen de grond rond de voet van de plant goed aan en geef tenslotte water. Zorg dat de tuinplant niet uitdroogt en geef het eerste jaar indien nodig regelmatig water.

Hoe moet u Ceanothus thyrsiflorus var. repens snoeien en onderhouden?

Ceanothus thyrsiflorus var. repens bloeit op het hout dat het jaar ervoor is aangemaakt. Dat betekent dat u het beste de struik direct na de bloei kunt snoeien. De struik kan dan weer nieuwe scheuten vormen die het jaar erop bloem geven. Om de Ceanothus op stam in vorm te houden, kan er het beste meteen na de bloei gesnoeid worden. Snoei de langste takken terug tot 10/20 cm vanaf de ent-plaats. Om de bloei te bevorderen, strooit u voor de bloei in mei wat (koe-)mestkorrels. Om de Ceanothus thyrsiflorus var. repens tegen de vorst te beschermen, kunt u de plant in de winter (met bladeren of vliesdoek) bedekken.

Ceanothus online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Op alle gekochte planten en bomen geven we aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bladeren van de Ceanothus thyrsiflorus var. repens zijn vrij klein, diepgroen en glanzend. Aan het uiteinde van de takjes staan in het voorjaar de prachtige blauwe bloemtrossen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.