Menu
Geen producten gevonden

Clematis 'Multi Blue'

Clematis 'Multi Blue'

De clematis ‘Multi Blue’ is een opvallende klimplant. Ze bloeit maar liefst tweemaal per jaar met grote, gevulde, violetblauwe bloemen.

Wat zijn de kenmerken van Clematis 'Multi Blue'?

De Clematis ‘Multi Blue’ is met zijn gevulde bloemen een opvallende verschijning. De clematis behoort tot de Patens-groep. Dit is een groep clematis met over het algemeen grote bloemen die vaak twee maal per jaar bloeit. De bloei van Clematis 'Multi Blue' start in mei en juni, vervolgens heeft de plant een poosje geen bloemen totdat de plant in augustus en september vaak een tweede bloei geeft. De grote bloemen worden wel 8 tot 10 cm groot. Samen met de donkergroene puntvormige bladeren is deze tuinplant tegen een muur, schutting of langs een pergola een blikvanger in de tuin.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Gedurende de zomer verkleuren de bloemen van lila rood/blauw naar violetblauw. Zorg wel voor een stevig rek, waartegen deze klimplant kan groeien. De Clematis grijpt zich vast met de bladeren waarvan de bladsteel zich om fijne draden en takken heen kan draaien. Bind hem, indien nodig, met bindbuis (touw)hier en daar vast. Anders kan deze clematis verwaaien. U kunt Clematis 'Multi Blue' ook als kuipplant op een terras of balkon aanplanten. Een drietal bij elkaar gebonden bamboestokken kunnen dan dienst doen als klimobject.

Hoe plant u Clematis 'Multi Blue'?

Geef deze tuinplant een standplaats in de zon of halfschaduw; bij voorkeur de middagzon. Let er op dat de voet van de plant graag wel beschut uit de zon staat. Zorg voor een goed doorlaatbare voedselrijke, vochthoudende bodem tot vochtige bodem. De wortels van de Clematis 'Multi Blue' kunnen niet tegen droogte! Als u gaat planten moet u daar rekening mee houden. Maak de grond eerst goed los, graaf daarna een plantgat 5 cm dieper dan de kluit.

Om het aangroeien te bevorderen, voegt u wat aanplantgrond in het gat toe. Dompel de tuinplant met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder de pot en plaats hem in het plantgat, dat u verder aanvult met omliggende aarde. Druk de grond stevig met uw voet of handen aan. Geef nog wat water en herhaal dit regelmatig. Zet tenslotte een dakpan of een lage wintergroene vaste plant voor de voet van deze tuinplant om de voet te beschermen tegen de felle zon.

Hoe moet u Clematis 'Multi Blue' snoeien?

Clematis ‘Multi Blue’ hoeft u niet te snoeien. Maar u kunt hem bijsnoeien wanneer de tuinplant te groot wordt. Dit kan het beste na de eerste bloei eind juni of in het vroege voorjaar. De bloei vindt altijd plaats op oud hout. Aan nieuwe scheuten gaat hij het volgende jaar weer bloeien. Soms geven deze scheuten die vanaf het voorjaar worden gevormd al bloemen tijdens de tweede bloeiperiode. Na de winter verwijdert u beschadigde of afgestorven delen van de plant. U kunt de plant ook in zijn volledigheid een keer terugsnoeien zodat u de plant zich goed gaat verjongen. Doe dit niet ieder jaar.

Wat voor onderhoud heeft Clematis 'Multi Blue' nodig?

Naast het beschermen van de wortelvoet en het licht snoeien van deze tuinplant is er verder weinig onderhoud aan de clematis nodig. U kunt de plant licht mesten in het voorjaar met een organische meststof.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De gevulde bloemen van de Clematis 'Multi Blue' zijn bijzonder gestileerde verschijningen.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Sandra,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Clematis 'Multi Blue'.

  U hoeft de bloemen van de Clematis 'Multi Blue' niet persé te verwijderen, maar het mag wel. Als u ze laat zitten dan kan er wat zaadvorming ontstaan, wat de groei soms kan remmen. Als u eruit knipt, zal de plant geen energie steken in de zaadvorming en daardoor makkelijker doorgroeien.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Maria,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Clematis 'Multi Blue'.

  Normaal gesproken zou dit in het vroege voorjaar gebeuren (bij soorten die op de jonge scheuten bloemen maken).
  U kunt de Clematis 'Multi Blue' nu licht terugsnoeien, niet te ver. Dat rigoureuze kunt u dan in het voorjaar doen. Ik zou ze dan niet op 10 cm boven de grond afknippen, maar ergens tussen de 50 cm en 75 cm, dat is een iets 'veiligere' hoogte.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 3. Maria Kolkmann Maria Kolkmann

  De clematis staat nu voor het derde jaar en oogt “ moe” .
  Ranken zijn dun en verdord, bloemen uitgebloeid.
  Lijkt me raadzaam nu wél terug te snoeien, nog niet eerder gedaan.
  Hoeveel moet ik laten staan?
  Heb goeie ervaring met de Jacmanii die ik tot op 10 cm terugsnoeide.
  Vast dank voor Uw hulp!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.