Menu
Geen producten gevonden

Clematis 'Ville de Lyon'

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Klimplanten
  • 0
Clematis 'Ville de Lyon'

Clematis of bosrank is een zeer populaire klimplant met ontelbare cultivars en soorten. De ‘Ville de Lyon’ is een echte klassieker met karmijnrode bloemen en bloeit tot wel twee keer per jaar!

Wat zijn de kenmerken van Clematis patens ‘Ville de Lyon’?

Clematissen zijn er in vele soorten en maten. Ze worden daarom ook wel eens gegroepeerd naar groeiwijze en verzorgingswijze. Het bekendst zijn de grootbloemige clematissen of Clematis patens. De Clematis ‘Ville de Lyon’ valt in deze groep. Wel tweemaal per jaar bloeit de Clematis patens ‘Ville de Lyon’ met prachtige, grote, karmijnrode bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

In mei-juni vindt de eerste bloei plaats en de tweede tussen juli en september. Kale muren, hekwerken en pergola’s krijgen met deze tuinplant een mooi aanzicht. Deze klimplant heeft dan wel draden of een rasterwerk nodig, waar de windende uitlopers zich aan kunnen bevestigen. Enige hulp van u is daarbij wel gewenst. Met een wat kleiner hekwerk in een bloembak staat deze Bosrank ook mooi op het balkon of terras. Elke standplaats is mogelijk, maar in de zon heeft de voorkeur; let er wel op dat de voet van de Clematis liever in de schaduw of halfschaduw staat. Als de gehele plant in de halfschaduw staat groeit deze over het algemeen ook goed. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende soorten Clematis patens, met ieder een andere bloemkleur. U vindt ze allemaal op onze site.       

Hoe plant u Clematis patens ‘Ville de Lyon’?

Zorg voor het planten dat de bodem goed los gemaakt wordt en er geen harde lagen meer in zitten; vooral bij muren vraagt dit extra aandacht. Iedere goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond is geschikt.

Bij het planten graaft u een plantgat dat 5 cm dieper is dan de hoogte van de kluit, voeg er wat aanplantgrond aan toe, om het aangroeien te bevorderen. Haal altijd de plant uit de pot en zet die in het plantgat. Clematissen zijn de enige tuinplanten die enkele centimeters dieper geplant mogen worden dan ze in de pot staan.  Vul na het plaatsen van de kluit, het plantgat verder op met de omliggende aarde, die u flink aandrukt met de voet of hand. Geef wat water na het planten. De wortels van een Clematis moeten worden beschermd tegen hitte of verwelkingsziekte. Hiervoor plaatst u het beste een lage heester of bodem bedekkende tuinplant bij de voet van de plant.

Hoe moet u Clematis ‘Ville de Lyon’ snoeien en onderhouden?

Snoeien hoeft niet, maar zorgt wel voor een goede herbloei. De snoei vindt plaats direct na de eerste bloeiperiode. Snoei daarbij de scheuten een aantal bladetages terug (bij clematis zijn de bladeren tegenoverstaand). Als de tuinplant te groot of te warrig wordt, kunt er ook voor kiezen om de plant flink terug te snoeien in het voorjaar. De eerste bloei laat dan wat langer op zich wachten maar u krijgt er een jonge vitale tuinplant voor terug. De Bosrank bloeit op oud hout. Bij droogte moet er water gegeven worden.

Clematis houdt van een kalkrijke bodem. Vandaar dat de plant zich vaak beter thuis voelt op kleigronden zoals lichte klei, zavel en Löss. Op zanderige grond is het aan te bevelen om jaarlijks wat extra kalk aan te brengen rondom de voet van de plant.

Clematis ‘Ville de Lyon’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In de late lente en de volle zomer bloeit de Clematis 'Ville de Lyon' met karmijnrode bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.