Menu
Geen producten gevonden

Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in bomen
  • 0
Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’

De rode meidoorn is een sterke boom met een uitbundige donkerroze bloei in mei die bovendien niet zo groot wordt en verder eisen stelt aan de bodem.

Wat zijn de kenmerken van Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’?

De Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ is een echte bloesemboom met een prachtige donkerroze bloei in mei-juni. De bloemkleur is bijzonder omdat de meidoorn meestal wit bloeit. Vanwege de kleur wordt deze variëteit soms ook wel een rode meidoorn genoemd. Door een uiteindelijk beperkte hoogte van 3 tot 5 meter is deze boom ook erg geschikt voor kleinere tuinen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Op latere leeftijd krijgt de bast van de boom een sterk gegroefd uiterlijk. Een leuk weetje: Het sterke hout van de Crataegus (kratos = kracht) werd vroeger gebruikt voor het maken van wapens en gereedschappen. De Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ heeft een filterende bladerkroon met nauwelijks doorns en een lichtgrijze stam. Deze meidoorn is ongevoelig voor luchtverontreiniging en stelt weinig eisen aan de bodem; zelfs bestrating in de buurt kan hem nauwelijks deren.  BijTuinplantenwinkel.nl vindt u van deze meidoorn divers maatvoeringen en groeivormen. Naast een boom is deze meidoorn namelijk ook verkrijgbaar in struikvorm. Tegenwoordig luistert deze boom naar de naam Crataegus x media ‘Paul’s Scarlet’. De ‘x’ verwijst naar het feit dat deze boomsoort is ontstaan uit een kruising.

Hoe plant u Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’?

Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid, maar staat bij voorkeur wel graag op een zonnige plaats. Maak een plantgat dat iets groter is als de kluit, maak de onderliggende grond goed los en meng er eventueel wat aanplantgrond door.

Voordat u gaat planten is het aan te raden om de kluit van de boom goed nat te maken. U kunt hiervoor de kluit met pot en al in een emmer water dompelen of herhaaldelijk de pot te laten lopen met flink wat water. Haal vervolgens de pot van de kluit en zet de plant in het gat. Zorg ervoor dat u de bovenzijde van de kluit gelijk houdt met het maaiveld in uw tuin. Schep de omliggende grond nu bij de boom en duw met uw voet de aarde stevig aan; er mag geen “bergje” rond de stam komen. Een boompaal voorkomt dat uw tuinplant in het eerste jaar scheef gaat groeien. Zet hem op ongeveer 20-30 cm van de boom en gebruik een boomband tussen boom en paal. Maak een aarde walletje rondom de boom op ongeveer 30 of 40 centimeter van de stam en

geef vervolgens water, zodat de haarwortels zich goed kunnen volzuigen. Geef bij droog en warm weer de eerste weken regelmatig water.

Hoe moet u Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ snoeien?

Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ alleen snoeien als de vorm te grillig wordt en de takken door elkaar gaan groeien. De boom krijgt dan meer licht en ruimte en gaat uitbundiger bloeien. Doe dit op het eind van de winter en verwijder dan ook eventueel droog hout en zwakke uitlopers. Als u de boom wilt opkronen, dan kunt u de onderste takken wegsnoeien.

Wat voor onderhoud heeft nodig Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’?

Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’ heeft weinig voedsel nodig. Strooi na het snoeien wat tuincompost rond de boom om hem mooi gezond te houden. Geef in droge periodes wat extra water, vooral in het jaar dat de boom is aangeplant.

Tweestijlige meidoorn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In mei verschijnt de gevulde dieprozerode bloesem en laat de boom zien dat het voorjaar begonnen is.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.