Menu
Geen producten gevonden

De grote bloemen van Clematis patens ‘Nelly Moser’

De grote bloemen van Clematis patens ‘Nelly Moser’

De bloemen van deze Clematis ‘Nelly Moser’ hebben wel erg opvallende kleuren. Bovendien bloeit deze klimplant zeer rijk. Lees hier hoe deze plant ook uw tuin kan opfleuren.

Wat zijn de kenmerken van Clematis patens ‘Nelly Moser’?

De clematis komt van oorsprong voor in bosranden. Daar grijpen de ranken zich vast aan de heesters en groeien ze door totdat ze het directe zonlicht kunnen opvangen. Clematis heeft daarom de Nederlandse naam bosrank. De Clematis patens ‘Nelly Moser’ is een gecultiveerde soort en bloeit in mei-juni met grote aantallen wit-roze gestreepte bloemen. Vaak volgt er in juli september nog een tweede bloei. De bloemen kunnen flink groot worden, tot wel 15 centimeter in doorsnede.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Door zijn afkomst uit het bos moet de voet van deze tuinplant (met de Nederlandse naam Bosrank) goed beschermd worden tegen directe zonnestralen. De ranken richten zich vanzelf naar het zonlicht toe. Bij veel zon kunnen de bloemen verkleuren tot bijna wit; dit is te voorkomen door een standplaats te kiezen met wat meer schaduw. Clematis patens ‘Nelly Moser’ wordt vaak aangeplant rond pergola’s en voor muren en schuttingen.

Hoe plant u Clematis patens ‘Nelly Moser’?

Clematis patens ‘Nelly Moser’ houdt van een beschutte plaats in de volle zon of halfschaduw in een goed doorlatende, liefst kalkrijke bodem. Als u deze plant wilt gebruiken op een veen- of zandgrond adviseren we jaarlijks wat kalk te strooien rondom de voet van de bosrank.

Bij het planten langs bijvoorbeeld een schutting adviseren wij één clematis per strekkende meter. Tuinplantenwinkel.nl levert de ‘Nelly Moser’ in een pot met een doorsnede van 11 cm en een hoogte van 60/80 cm. Om de bosrank te beschermen tegen de verwelkingsziekte moet de bovenrand van de kluit ongeveer 3 to 5 cm onder het maaiveld komen te staan.

Maak voor het planten de bodem eerst goed los. Maak een gat een stukje dieper dan de kluit en strooi eventueel wat aanplantgrond in het gat voor een snellere en betere aangroei. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen; verwijder de pot en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk met uw handen alles stevig aan. De voet van de Clematis patens ‘Nelly Moser’ moet nu nog beschermd worden tegen de directe zonnestralen. U kunt kiezen voor een dakpan. Deze plaatst voor de voet van de plant. Een andere mogelijkheid is door een lage wintergroene struik voor de voet van de clematis te planten.

Hoe moet u Clematis patens ‘Nelly Moser’ snoeien en onderhouden?

Tijdens het groeiseizoen kunt u de langere ranken wat steun bieden door ze op te binden tegen de schutting of pergola. Snoei alleen als het nodig is; knip dan na de eerste bloei alleen dode en uitgedroogde takken weg met een scherpe schaar. Clematis patens ‘Nelly Moser’ bloeit op jonge twijgen van het vorige jaar en wordt uiteindelijk ongeveer 3 m hoog.

Als de klimplant geen mooi model meer heeft kunt u er ook voor de plant een keer compleet terug te zetten. Snoei dan in maart alle scheuten compleet terug tot een hoogte van ongeveer 30 tot 50 centimeter hoogte. De bloemenpracht in de zomer slaat u dan een jaar over maar uiteindelijk krijgt u er wel een schitterende plant voor terug.

Clematis ‘Nelly Moser’ kopen bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl wordt de Clematis met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de Clematis in topconditie bij u af te leveren. De clematis krijgt de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de plant zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de clematis 'Nelly Moser' zijn roze-wit gestreept of hebben een wat donkerdere kleur zoals op deze foto.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.