Menu
Geen producten gevonden

De krullende Carex comans ‘Frosted Curls’

De krullende Carex comans ‘Frosted Curls’

Dit wuivende siergras zorgt het hele jaar door voor een bijzonder accent in de tuin of op het balkon en laat zich gemakkelijk combineren met andere planten.

Wat zijn de kenmerken van Carex comans ‘Frosted Curls’?

Carex comans ‘Frosted Curls’ is een bossige siergrassoort met smalle, bleke, groengrijze bladeren die aan het eind opkrullen (Curls). Bij wind maken de bladeren golvende bewegingen. De tuinplant heeft daardoor een speels uiterlijk. De Nederlandse naam van het gras is zegge.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Carex comans ‘Frosted Curls’ stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid en zorgt zelfs in de winter voor extra kleur op uw balkon en terras. De tuinplant wordt ook vaak gebruikt als solitair en vakbeplanting in rotstuinen. Het gras laat zich ook gemakkelijk combineren met bloeiende vaste planten en heesters. Zegge bloeit in juni en juli met onopvallende groen/bruine bloemaren die over het algemeen een stuk lager blijven dan het gras zelf. Het siergras bereikt een hoogte van ongeveer 40 à 50 centimeter.

Hoe plant u Carex comans ‘Frosted Curls’?

Tuinplantenwinkel.nl levert Carex comans ‘Frosted Curls’ in pot waardoor u het gras het hele jaar door kunt planten. Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar staat graag in een vochtige goed waterdoorlatende bodem in de (half)schaduw. In de volle zon kunnen op drogere gronden de bladeren iets indrogen en maakt het gras een verdorde indruk.

Maak voor het planten de bodem goed los en verdeel de planten met pot over de aan te planten border. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot en strooi er eventueel wat aanplantgrond in ( Tuinplantenwinkel heeft dit ook in zijn assortiment). Dompel de plant met pot even onder water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen, haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul het plantgat vervolgens aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan. Herhaal dit met alle planten en geef tenslotte een keer goed water. Herhaal dit bij droog weer nog een keer.

Hoe moet u Carex comans ‘Frosted Curls’ snoeien en onderhouden?

Het eerste jaar na aanplant heeft Carex comans ‘Frosted Curls’ weinig onderhoud nodig. Laat oude uitgedroogde bladeren de hele winter rond de plant zitten; zij vormen zo een natuurlijke vorstbeschermlaag. Haal in het vroege voorjaar de verouderde delen weg, zodat het overblijvende gedeelte weer kan gaan groeien. De zegge kan ook zaailingen geven waardoor u weer nieuwe planten krijgt. Als de plant een verdorde indruk geeft kan het helpen de pol gras in het voorjaar tot 10 centimeter boven de grond terug te snoeien.

Strooi in het voorjaar eventueel wat organische mest rond de plant. Na een paar jaar kan de plant van binnenuit verdrogen en verdorren. Steek dan in de herfst de hele plant uit de grond; scheur de frisse, jonge delen er af en gooi de oudere delen weg. Spit de grond een keer om en plant de nieuwe scheuten weer uit.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad van De Carex comans 'Frosted Curls' is zeer fijn van structuur en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige krul.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.