Menu
Geen producten gevonden

De Vleesbes

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
De Vleesbes

Deze (nog) veel te weinig gebruikte kleine en wintergroene heester bloeit met heerlijk geurende bloemetjes aan het einde van de winter.

Wat zijn de kenmerken van Vleesbes?

De Vleesbes is een winterharde, groenblijvende heester die familie is van de Buxus, maar zich onderscheid met een groter blad en een heerlijk geurende bloei als het einde van de winter nadert. Deze plant wordt niet gegeten door de rupsen van de buxusmot. Van de vleesbes zijn een tweetal soorten te gebruiken in de tuin.

De Sarcococca confusa is de meest grofbladige soort met glanzende diepgroene bladeren. Deze groeit wat hoger uit dan de Sarcococca hookeriana. De hookeriana heeft een compactere groeiwijze (habitus) en heeft leerachtig donkergroen blad.

In deze tijd waar veel van de Buxusplanten aangetast zijn door de buxusmot, is het te overwegen om deze tuinplant ter vervanging aan te schaffen. Het wintergroene blad is mooi glanzend groen en tijdens de winter bloeit de plant met witte bloemetjes, die een lekkere, honingzoete geur afgeven(een paar takjes in de kamer en de hele kamer ruikt ernaar); na de bloei vormen zich zwarte bessen.

Tuinplantenwinkel.nl heeft twee variëteiten: de Sarcococassa confusa( wordt wel 100 cm hoog) en de Sarcococca hookeriana var 'Humilis' (heeft een compactere vorm, wordt slechts 40 cm hoog.) Deze tuinplanten kunt u solitair aanplanten tussen de andere bladverliezende heesters in uw tuin. Ze zorgen met de bloei in de late winter en het groenblijvende karakter voor een mooi opvulling in de tuin.

Hoe plant u Vleesbes?

Sarcococca staat liefst op een beschutte standplaats in de halfschaduw. Teveel zon zorgt voor minder mooie bladeren. Maar in de schaduw kan deze tuinplant ook aangeplant worden. Elke goed doorlaatbare, niet te droge tuingrond is geschikt.

Afhankelijk van de soort plaats u 3 á 5 planten per vierkante meter. Als u gaat planten, bepaalt u eerst waar de planten moeten komen te staan. Maak daar eerst de grond goed los. Graaf dan plantgaten (net iets groter dan de kluit in de pot). Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat, dat bevordert het aangroeien. Haal de Vleesbes planten uit de pot en zet ze in de plantgaten, doe er een flinke scheut water bij, zodat de kale wortels zich vol kunnen zuigen. Met de omliggende aarde maakt u het gat verder dicht, waarna u de grond rond de plant stevig aandrukt met uw handen of voet. Bij droogweer nog wat water geven.

Hoe moet u Vleesbes snoeien en onderhouden?

Veel verzorging heeft deze tuinplant niet nodig. Na de bloei mag er wat gesnoeid worden. Dan knipt u verstorende takken weg, voor vormbehoud. Als u een haag wilt maken van de planten snoeit u deze ook het beste na de bloei terug in vorm. U kunt de planten dan eventueel nog een tweede keer snoeien in juni of juli. Dit kan echter ten koste gaan van de bloei in de daaropvolgende winter.

Vleesbes of Sarcococca kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Aan het einde van de winter verschijnen er kleine heerlijk geurende witte bloemetjes aan de vleesbes. Pas later zullen zich bessen ontwikkelen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.