Menu
Geen producten gevonden

De vlinderstruik

 • Geplaatst op
 • Door Tuinplantenwinkel.nl
 • Geplaatst in Heesters
 • 0
De vlinderstruik

Een vlinderstruik zou ik geen enkele tuin mogen ontbreken. De plant geeft heerlijk geurende bloemen die bovendien veel bijen en vlinders aantrekken.

Wat zijn de kenmerken van vlinderstruiken ?

Vlinderstruiken zijn over het algemeen vrij grote heesters die in de zomer bloeien met lange aarvormige bloempluimen. Er is keuze uit veel kleuren zoals wit, roze, paars en geel bloeiende planten. De vlinderstruik is er daarnaast in verschillende maten met elk specifieke kenmerken. In het Latijns luistert deze plant naar de naam Buddleja of Buddleja davidii.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

ons assortiment vindt je onder andere de Buddleja davidii 'Black Knight' met donkerpaarse bloemen, Buddleja davidii 'Blue Chip', de compacte, lage Vlinderstruik met blauwe bloemen en geschikt voor vakbeplanting of de Buddleja davidii 'Pink Delight', met zeer grote, roze bloemaren. Buddleja is de Latijnse naam voor vlinderstruik. Ook zijn er soorten die bijzondere bladeren hebben, zoals de Buddleja davidii 'Lochinch' met zijn grijsbehaarde bladeren.

Hoe plant u Vlinderstruiken?

Geef een Vlinderstruik een warme, zonnige standplaats. Een Buddleja houdt van een droge bodem (zandgrond), waar verder weinig eisen aan gesteld worden. In kustgebieden doet deze tuinplant het prima. Voor het planten, eerst de aarde in het plantgat goed losmaken, zodat overtollig water in de grond weg kan zakken; want van natte voeten houdt deze struik niet.

Na het graven van een plantgat (iets groter dan de kluit), kunt u wat aanplantgrond in het gat doen; dat bevordert het aangroeiproces. Dompel de tuinplant met pot en al even in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen, verwijder dan de pot en zet de struik in het plantgat. Met een schep vult u het gat op met de omliggende aarde, die u daarna met de voet goed aandrukt.

Hoe moet u Vlinderstruiken snoeien en onderhouden?

Voor een rijke en lange bloei is het aan te raden om de vlinderstruik ieder jaar stevig terug te snoeien. Het beste snoeit u deze tuinplant na de winter terug tot ongeveer 50 cm boven de grond; bij dwergsoorten mag dit wat lager zijn. Aan de nieuwe uitlopers, die in de lente flink uitgroeien, zal de vlinderstruik weer gaan bloeien. De tuinplant bloeit namelijk op éénjarig hout (nieuwe takken). Knip de twijgen af met een scherpe takkenschaar. Dit snoeien moet gebeuren als de vorstperiode voorbij is. Als u voor de winter snoeit bestaat er een kans dat de twijgen of zelfs de gehele plant dood vriest. U kunt verder de uitgebloeide bloemen wegknippen, om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar eventueel wat meststof (Organische mest of kunstmest).

Vlinderstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemaren van de vlinderstruik bestaan uit honderden verschillende bloemetjes die allemaal gevuld zijn met heerlijke nectar. Dat is smullen voor bijen, hommels en natuurlijk vlinders!

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De vlinderstruik die afgebeeld staat boven dit blog bericht is de Empire Blue .

  Het is een goede vlinderstruik en de meest blauwe dit ter info voor u.

 2. Anne Anne

  Welke vlinderstruik is hier afgebeeld? Ik vind de kleur erg mooi en zou graag weten wat de volledige naam is.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.