Menu
Geen producten gevonden

Een kijkje tussen de heesters

Een kijkje tussen de heesters

Heesters worden in de volksmond vaak struiken genoemd. Onder heesters vallen planten die houtige stengels maken. De groep heesters is uiterst divers. Het gebruik van heesters des te meer. Als solitair, in een groep of zelfs als haag.

Bij struiken denken we vaak aan grote planten. Een bekend beeld zijn de bloeiende forsythia’s of de krentenboompjes in het voorjaar. Deze rijke bloeiers kunnen met gemak uitgroeien tot een hoogte van twee tot drie meter. Sommige heesters worden nog een maatje groter en lijken op halve bomen. Een mooi voorbeeld hiervan is de magnolia soulangeana. Een niet te missen struik met honderden tulp-vormige bloemen in het voorjaar.

Syringa vulgaris Michael Buchner

Afbeelding: Syringa vulgaris 'Michael Buchner' - Sering

Maar heesters zijn er ook in kleinere uitvoeringen. Één van sterkste bodembedekkers in het assortiment is de Cotoneaster dammeri. Een groenblijvend heestertje dat vrijwel plat over de bodem heen groeit. Een bekende groep lage heesters is de Spirea japonica. Allemaal bladverliezende heesters met een prachtige bloei in de zomer.

Bekende groepen binnen de heesters zijn bijvoorbeeld de vlinderstruik, de hortensia, coniferen, azalea’s en de rhododendron. We hebben op tuinplantenwinkel.nl voor al deze groepen een pagina gemaakt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Er zijn echter ook juweeltjes die niet binnen deze groepen vallen. Dan denken wij bijvoorbeeld aan Loodkruid met haar helblauwe bloemen in de zomer en najaar. Wij zijn ook zeer te spreken over Hemelse bamboe. De Latijnse naam van deze plant is Nandina. Dit wintergroene struikje verkleurt in de winterkoude steeds roder. De ‘Gulfstream’ blijft mooi laag en verkleurt met erg warme kleuren.

Ook als haag zijn sommige heesters prima geschikt. Buxus en Taxus zijn wellicht de bekendste voorbeelden. Deze planten zijn vaker in een haag te zien dan solitair. Minder bekend maar des te mooi is de glansmispel of Photinia fraseri ‘Red Robin’. Een wintergroene struik met prachtige scharlakenrode scheuten. We vergeten nog veel te veel heesters te noemen want bijna elk exemplaar heeft wel iets moois. Snuffel vooral even online rond in onze tuinplantenwinkel.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Nandina domestica 'Gulfstream'

Afbeelding: Nandina domestica 'Gulfstream' - Hemelse bamboe

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.