Menu
Geen producten gevonden

Engels gras

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Engels gras

Deze vaste plant is door zijn lange bloeitijd en compacte uiterlijk breed toepasbaar in de tuin. Wat is de meest ideale standplaats en hoe past u deze tuinplant het beste toe?

Wat zijn de kenmerken van Engels gras?

Engels gras doet wat naam en uiterlijk in eerste instantie aan een siergras denken, maar niets in minder waar. Engels gras is een vaste plant en wordt soms ook strandkruid genoemd. Strandkruid verraad dat deze plant van nature voorkomt in kustgebieden. In Nederland en België kan deze plant in het wild worden waargenomen, maar is de plant vrij zeldzaam.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

In de tuin kan deze plant ook prima worden toegepast en kan ze ook buiten de kustgebieden goed groeien. De plant groeit goed op gedraineerde grond (geen natte grond) Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort en op een zonnige standplaats groeit en bloeit deze plant het beste. Tuinplantenwinkel.nl heeft twee cultivars Engels gras: Armeria maritima ‘Splendens’ en Armeria maritima ‘Alba’. Het verschil zit hem in de kleur van de bloemen: ‘Splendens’ bloeit roze en ‘Alba’ wit.

Engels gras laat zich het beste toepassen in kleine groepjes op bijvoorbeeld hoekjes in de tuin, in een rotstuin of tussen andere compact groeiende planten zoals kruiptijm en Helianthemum. Als u de ruimte heeft kunt u een paar plantvakken afwisselend met deze twee beplanten; zet er ongeveer 9 per vierkante meter. Deze grassoorten breiden zich in de breedte uit en groeien dicht tegen elkaar aan. Daar zorgen de wortelstokken voor. Het grasachtige blad is grijsgroen. Verder is Engels gras wintergroen.

Het is een groenblijvende en zoutminnende tuinplant. Daarom voldoet Engels gras prima aan de kust of langs wegen. Strooizout bevordert zelfs de groei. In het voorjaar ontstaan er bolvormige bloemetjes die op lange steeltjes boven het loof uitsteken. Gedurende de hele zomer bloeit dit plantje.

Hoe plant u Engels gras?

Bewerk voor het planten eerst de grond; die moet goed doorlaatbaar zijn. Als u een plantvak aan gaat planten, dan verdeelt u de plantjes eerst over het vak, zonder ze meteen te planten. Als u tevreden bent over de verdeling, graaft u op die plaatsen de plantgaten. Die moeten dan ietsjes groter dan de kluitjes  van de plantjes worden, maar niet dieper. Voeg wat aanplantgrond toe in die gaten, ter bevordering van de aangroei.

Dompel elk plantje met potje en al even onder in een emmer water, zodat de wortels water op kunnen nemen. Haal de tuinplant uit het potje en zet ze in het gat, vul het op met omliggende aarde en druk die stevig met twee handen aan. Geef tot slot nog een beetje water. Het groeien kan nu beginnen. Als u in het voorjaar, zomer of najaar plant kunt u het beste bij aanhoudend droog weer regelmatig stevig water geven.

Hoe moet u Engels gras snoeien en onderhouden?

Het is een heel gemakkelijke tuinplant. Armeria maritima heeft weinig onderhoud nodig. Uitgebloeide bloembolletjes kunt u afknippen. Strooi eens per jaar wat koemestkorrels. Als de pollen te groot worden, kunnen ze in maart of april gescheurd worden. U graaft ze dan uit de grond en steekt de beste delen af. Die worden opnieuw geplant. Ook kunt u de zaden uit de zaaddoosjes zelf onder glas zaaien in februari, in april kunt u de plantjes dan uitplanten in de volle grond.

Engels gras of Armeria maritima kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De wit bloeiende variant van engels gras is minder bekend en heeft subtiele bloemhoofdjes met wit tot lichtroze bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.