Menu
Geen producten gevonden

Geitenbaard of Aruncus

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Geitenbaard of  Aruncus

Een echte bijenplant met opvallende witte bloemen van mei tot juli. Daarnaast voelt deze plant zich goed thuis in de halfschaduw; een plek waar bloemen vaak minder uitbundig zijn.

Wat zijn de kenmerken van Geitenbaard of  Aruncus?

De kenmerken van deze plant zijn afhankelijk van de soort. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u zowel een hoge als een lage soort. De hogere soort is de meest bekende en wordt Aruncus dioicus genoemd. Aruncus aethusifolius is het kleinere broertje en helaas nog minder bekend. Met zijn hoogte van 30 cm is laatstgenoemde goed toepasbaar als bodembedekkende beplanting. In het voorjaar verschijnt er eerst frisgroen, fijn ingesneden loof. In de herfst verkleurt het blad oranje. In juni bloeit Geitenbaard met witte pluimen. Op deze bloemen komen vlinders en bijen af. Deze tuinplant is goed winterhard, maar verliest wel zijn blad in de winter.

De Dioicus is een forsere Geitenbaard, die wel 2 m hoog en 1,5 m breed kan worden. Deze variant vormt flinke pollen, heeft varenachtige bladeren aan stevige stengels. In de zomer bloeit Aruncus Dioicus met geelwitte pluimen, die gebogen boven de bladeren verschijnen. Deze soort is geschikt om solitair aan te planten onder bomen of langs de vijverrand in combinatie met varensoorten. Ook in de rotstuin en Oosterse tuin toepasbaar, maar dan wel vochtig houden.

Hoe plant u Geitenbaard ?

Geitenbaard Dioicus staat graag in wat vochtige grond op een schaduwrijke standplaats. De kleinere soort

Aethusifolius kan wat meer zon verdragen en groeit ook op iets drogere grond dan zijn grotere broer. Beide soorten hebben de voorkeur voor een humeuze voedingsbodem.

Voor het aanplanten van beiden geldt dat u eerst de grond goed los moet maken, geen harde lagen erin laten zitten. Als u bepaald heeft waar de planten komen te staan., graaft u daar plantgaten. Voeg wat aanplantgrond toe in het gat. Dompel de planten eerst met pot en al even onder in een emmer water. Haal de pot eraf en zet de planten in de gaten, vul die op met omliggende aarde en druk alles stevig aan met beide handen. Geef bij droogte nog wat water.

Hoe moet u Geitenbaard of Aruncus snoeien en onderhouden?

Geitenbaard is een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. In de winter sterft de plant af en dan kan Geitenbaard tot de grond toe afgeknipt worden, liever niet bij vorst.

U kunt de grote Diocius vermeerderen en verjongen door te scheuren: uitspitten en delen met scherpe schop afsteken en deze opnieuw planten. Dit kan het beste aan het einde van de winter tussen eind februari en medio maart.

Geitenbaard kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De Aruncus dioicus bloeit in late lente en vroege zomer met imposante bloemaren. Veel verschillende soorten bijen zijn verzot op de nectar van deze plant. De kleinere Aruncus aethusifolius bloeit met subtielere bloemaren en wordt niet hoger dan 30 centimeter.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.