Menu
Geen producten gevonden

Geranium sanguineum

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Geranium sanguineum

Dit is een sterke en langbloeiende vaste plant die geschikt is voor bijna alle borders en grondsoorten. Het maakt van deze Geranium een gewilde en dankbare soort.

Wat zijn de kenmerken van Geranium sanguineum?

Geranium sanguineum is een vaste plant die toepasbaar is in bijna elke tuin. De plant stelt weinig eisen aan de grond en kan ook op drogere grond prima uit de voeten. In de winter sterft de plant bovengronds af, om in het voorjaar weer vanuit de grond uit te lopen. De bloei begint in de late lente en gaat door tot in de herfst met een hoofdbloei in de zomer. De bijna bloedrode bloemen zorgen voor de Nederlandse naam: Bloedooievaarsbek. Er zijn echter ook wit- en lichtroze bloeiende selecties.

De kleine donkergroene, veelvuldig diep ingesneden bladeren zorgen voor een mooie decoratie rond de bloemen. Deze tuinplant blijft laag en stoelt breed uit en is daarom erg geschikt als bodembedekker, ook onder hogere licht filterende bomen en struiken. Maar ook in rotstuinen doet de Bloedooievaarsbek het prima tussen andere vaste planten; zelfs muurspleten en voegen geven vaak al voldoende voedingsbodem.

Hoe plant u Geranium sanguineum?

Geranium sanguineum staat het liefst in de zon of halfschaduw in een niet te humusrijke, licht vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Deze tuinplant is vrij zeewindbestendig en kan ook goed tegen luchtverontreiniging. U kunt Geranium sanguineum het hele jaar door aanplanten, omdat de bloedooivaarsbek in een pot wordt aangeleverd. De beste periode voor het aanplanten van vaste planten in het najaar. De bodem is dan warm en de planten wortelen direct aan. In het voorjaar loopt de plant dan direct mooi uit.

Wilt u meer planten zetten; houd dan rekening met ongeveer 7 planten per vierkante meter. Als u Geranium sanguineum gaat planten, moet u eerst de grond goed voorbewerken;  dat betekent doorlaatbaar maken. Verdeel vervolgens de plantjes met pot over het aan te planten vak en maak op die plaatsen de plantgaten. Aan de plantgaten kunt u aanplantgrond toevoegen, om het aangroeien te bevorderen. Tuinplantenwinkel kan aanplantgrond meeleveren. Doe ook wat water in de gaten en dompel de tuinplantjes met pot even onder in een emmer water. Haal de plantjes uit de potten en zet ze in de gaten. Vul de gaten verder op met de grond eromheen en druk die met beide handen stevig aan. Tip: knijp in de potjes als de planten er niet goed uitkomen.

Hoe moet u Geranium sanguineum snoeien en onderhouden?

Knip uitgebloeide bloemen en uitgedroogde bladeren tijdig weg, dit bevordert de aanmaak van jonge, frisse bladeren en nieuwe bloemen. Geef tijdens de bloeiperiode na een snoeibeurt eventueel wat droge bemesting, zodat de tuinplant voldoende voedingsstoffen krijgt. Knip in de late winter/vroege voorjaar de Bloedooievaarsbek helemaal terug, zodat de nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen om een snelle seizoenstart te maken.

Geranium sanguineum kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In de zomer staat de plant van de Geranium sanguineum bezaait met karmijnrode/roze bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.