Menu
Geen producten gevonden

Heesters online kopen bij Tuinplantenwinkel

Heesters online kopen bij Tuinplantenwinkel

Heesters zijn planten met houtige stengels die in de winter niet helemaal afsterven. De heestergroep is uiterst divers en kent zowel wintergroene als bladverliezende soorten. Het gebruik van heesters loopt bovendien erg uiteen.

Een heester en een struik zijn hetzelfde. Twee namen voor één groep planten. Er zijn heesters die laag aan de grond blijven en heesters die uitgroeien tot halve bomen. Voor elke plek is er wel een geschikte soort. De bekendste heestergroepen zijn de hortensia, rhododendron en de roos. Op tuinplantenwinkel hebben we voor deze en andere bekende heesters een aparte pagina gemaakt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Lage Heesters:

Voor bodembedekkende- en vakbeplanting worden naast vaste planten ook heesters gebruikt. Een veelgeprezen bodembedekkende heester is de Cotoneaster dammeri. Er zijn ook een aantal rozen geschikt voor deze functie. Denk dan aan de Rosa ‘The Fairy’. Voor gesloten en strak geknipte vakken is de Lonicera nitida ‘Maigrun’ een zeer geschikte heester. Met bijna alle heesters kan een dichte vakbeplanting tot stand brengen. Veel gebruikt zijn diverse soorten Spiraea en Potentilla. Deze geven in de zomer kleur met hun bloemen.

Naast een bodembedekkende en vakvullende rol kunnen lage heesters ook zeer goed worden gebruikt in combinatie met vaste planten of als solitair. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld de bloei, het hout of de bladverkleuring zijn. Van die laatste zijn de Nandina domestica ‘Gulfstream’ en de Euonymus alatus ‘Compactus’ goede voorbeelden.

Cornus kousa in combinatie met Japanse esdoorn

Twee heesters met een enorme sierwaarde bij elkaar. De cornus kousa is een plaatje in het voorjaar met de witte naar roze verbloeiende bloemen. De achtergrond wordt gevormd door diverse Japanse esdoorns.

Middelgrote en hoge Heesters:

Voor hogere accenten in de tuin zijn heesters ideale planten. Veel heesters kunnen voor een mooie overgang zorgen tussen de vaak wat lagere vaste planten en de hogere bomen. Rhododendrons staan perfect langs een bosrand of in de schaduwzijde. Een aantal andere heesters voor deze overgangen zijn diverse soorten hortensia’s, vlinderstruiken, Cotinus, Philadelphus, Physocarpus en Viburnum.

Sommige heesters vragen door hun groeiwijze, bloei en- of bladvorm voor een speciaal plekje waar ze extra opvallen. Mooi als solitair zijn de Cornus kousa, Hamamelis, magnolia en de sering. Naast deze planten zijn er natuurlijk talloze andere mogelijkheden.

Rhododendron en hortensia

Een van de meest gebruikte wintergroene heesters is de rhododendron. Veel gebruikt zijn de Rhododendron ponticum en de Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’. Veel lager blijven de rhododendrons uit de Rhododendron yakushimanum groep. Deze groeien elk jaar maar 5-10 centimeter.

Hortensia’s bloeien heel lang en geven de hele zomer kleur aan de tuin. Allemaal redenen waarom deze heestergroep zo populair is. U vindt heel veel informatie over hortensia’s bij tuinplantenwinkel op deze online pagina.

Coniferen en dennen

Ook dennen en coniferen vallen onder de groep heesters. Met uitzondering van een aantal soorten zijn de meeste dennen en coniferen wintergroen. Er zijn veel curiositeiten met ieder een eigen groeiwijze en kleur. Het combineren levert vaak verrassende plaatjes op. Er zijn veel soorten die uiterst compact groeien. Dennen zijn vooral geschikt voor zanderige bodems.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Een aantal soorten zijn uitstekend te gebruiken als bodembedekker zoals de Juniperus horizontalis ‘Golden Carpet’ en de Juniperus procumbens ‘Nana’.

Klik hier voor alle heesters

Iedere heester stelt haar eigen eisen. Op tuinplantenwinkel zoekt u gemakkelijk de gewenst hoogte en standplaats. Bij de tip van de vakman wordt nog specifieker aandacht besteedt aan de wensen van de plant. Daarnaast geven wij ook aangroeigarantie op elke aankoop. Koop dus vertrouwd en snel elke heester en struik in onze webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.