Menu
Geen producten gevonden

Hortensia Endless Summer

Hortensia Endless Summer

Eindeloos mooi; spectaculair bloeiend op elke tak in schitterend blauw, roze of wit.
In de tuin, op het terras én als snijbloem; het hele jaar door genieten.

Wat zijn de kenmerken van Hortensia Endless Summer?

De endless summer is een onder licentie gekweekte variant. Zoals de naam ‘Endless Summer’ al doet vermoeden, is dit een lang doorbloeiende soort. Er komen steeds nieuwe knoppen aan; daarom heeft hij een veel langere bloeitijd. De meeste endless summer hortensia’s bloeien in bolvormige tuilen. ‘Twist en Shout’ is een variant onder de Endless Summer hortensia’s en heeft als enige schermvormige bloemen De bloemen van deze hortensia zijn plat met een krans van schutbladeren.

Tijdens de bloei veranderen de bloemen van kleur, wat een heel mooi kleurenpalet oplevert. De bloei begint in juni en gaat wel door tot ver in september. De zuurtegraad van de grond bepaald de kleur van de bloemen; een kalkrijke grond levert roze bloemen, een zuurdere grond geeft meer blauwe bloemen. De witte bloemen blijven lang wit maar krijgen op latere leeftijd een roze verkleuring.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Endless Summer is zeer geschikt als solitaire plant maar ook fraai in groepen. Combineer de verschillende kleuren voor een bont kleurenspektakel. Een volgroeide plant is ongeveer 80-90 cm hoog. De door ons geleverde potmaat heeft een doorsnede van 23 cm. Wij adviseren 3 hortensia’s per m2 te planten.

Hoe plant u Hortensia Endless Summer?

Voor het planten van uw hortensia ‘Endless Summer’ kunt het beste onderstaande instructies volgen:

  1. Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte.
  2. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Wilt u blauwe bloemen dan ook mengen met tuinturf.
  3. Verwijder altijd de pot van de kluit. Als de pot niet goed loslaat verwijder je wortels die onder door de gaatjes groeien en je knijpt een keer zijdelings in de pot.
  4. De hortensia kun je een keer dompelen in een emmer. Zeker bij droogte! De haarwortels zuigen zich vol met water, zodat de plant sneller aangroeit.
  5. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is.
  6. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met je handen of met de hak van je voet.
  7. Geef een flinke portie water zodat de grond goed aanslibt. Herhaal dit in tijden van hitte en droogte in de lente en zomer, vooral wanneer u deze jaargetijden plant.

Hoe moet u Hortensia Endless Summer snoeien en wat voor onderhoud heeft Endless Summer nodig?

De Hortensia Endless Summer is erg gemakkelijk in onderhoud. Jonge planten verlangen bijna geen snoei. Als de plant te groot wordt mag hij in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond worden teruggesnoeid; deze hortensia bloeit namelijk ook op jonge twijgen. Verkeerd snoeien is bijna niet mogelijk: Endless Summer bloeit ook op oud hout. Het weghalen van dode uitgebloeide bloemen stimuleert de vorming van nieuwe bloemen; het knippen van bloemen stimuleert de plant ook tot het maken van meer bloemen. Laat uitgebloeide bloemen in de winter aan de plant; ze beschermen de nieuwe jonge knoppen tegen strenge vorst. Snoei bij voorkeur in de maand maart.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.